- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încă 400 de kilometri de autostradă pentru România. Sorin Grindeanu: „Am încheiat toate contractele și suntem în faza de execuție”

16 Feb, 16:24 • Bumbeneci Diana
Contractele pentru construirea a peste 400 de kilometri de autostradă au fost încheiate. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Încă 400 de kilometri de autostradă pentru România. Sorin Grindeanu: „Am încheiat toate contractele și suntem în faza de execuție

Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat la evenimentul de încheiere a seriei de obiective de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Încă 400 de kilometri de autostrada

Asfel, astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii vestice a A8, Mureș – Miercurea Mirajului, cu o lungime de 24, 4 kilometri. Valoarea contractului finanțat prin PNRR este de 2,46 miliarde de lei fără TVA.

„Este important acest contract pentru că este ultimul contract finanțat prin PNRR al CNAIR. Cu această ocazie noi am închis toate contractele și sunt semnate toate contractele finanțate prin PNRR și suntem în faza de execuție. Ministerul Transporturilor are cea mai mare alocare bugetară din PNRR.

Eu îi felicit pe cei de la CNAIR. Sunt 18 proiecte pe rutier finanțate prin PNRR: două secțiuni pe Transilvania, 13 de pe A7, celebru tronson de pe A1 și capetele de pe A8.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Valoarea proiectelor este de 27,7 miliarde de lei fără TVA, iar totalul de kilometri, 412 kilometri de autostradă. Marcăm un final de etapă. Partea importantă de acum vine.

De asemene, un alt eveniment important este faptul că astăzi lansăm spre licitație drumul expres Arad – Oradea, 120 de kilometri, trei loturi. Sper ca în această primăvară să lansăm și drumul Timișoara – Oravița. Mă aștept să vin constructori importanți care să termine și acest drum expres într-un timp rezonabil”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vezi și: Sorin Grindeanu: Încep lucrările din România la drumul expres care leagă Europa de Nord de Europa de Sud

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult