- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încă o categorie de bugetari amenință cu proteste! Polițiștii au asul pregătit „Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”

29 May, 22:17 • Constantin Cristina
Polițiștii au anunțat că ies și ei la proteste în fața Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii și cer salarii mai mari.
Încă o categorie de bugetari amenință cu proteste! Polițiștii au asul pregătit „Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”

Polițiștii amenință cu proteste, luând exemplu profesorilor și solicită măriri salariale. Aceștia ies în fața Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, a transmis antena 3 CNN.

Citește și: Protestele continuă pe bandă rulantă! Angajații CFR, revoltați după negocierile cu Guvernul „Ceferiştii s-au săturat să fie înjuraţi, iar Guvernul României refuză să le aprobe bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2023”

Încă o categorie de bugetari amenință cu proteste! Polițiștii au asul pregătit

„În cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului”, a anunțat SNPPC.

„Având în vedere:

  • situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă,
  • zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor ocupaționale (militare),
  • salarizare precară în Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017.

SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinările medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă.

Astfel, în urma consultării celor 74 de organizații SNPPC din țară (poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC a luat decizia organizării de mișcări sindicale având 2 revendicări principale:

Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților

polițiști
polițiști

 

Într-o primă etapă SNPPC va organiza și desfășura proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00 urmând să le extindem la Guvern, Comisia Europeană (sediul din București) și Camera Deputaților.

După aceste prime proteste ale polițiștilor, în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar la blocarea sistemului. Rugăm toți polițiștii, personalul contractual, pensionarii din MAI dar și din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională să participe în număr cât mai mare la aceste proteste. Este cazul să ne arătăm nemulțumirile. LUAȚI LEGĂTURA CU LIDERII TERITORIALI AI SNPPC IN VEDEREA ORGANIZĂRII DEPLASĂRILOR ȘI PROTESTELOR! https://www.snppc.ro/birouri-executive-teritoriale-b22

Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului.
AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL! NU NE PROVOCAȚI!”, a transmis SNPPC într-un comunicat.

Alte articole: Ligia Deca anunță cel mai sumbru scenariu în cazul amânării examenelor. Profesorii merg pe a doua săptămână de grevă generală. „Dacă va fi nevoie, o vom prelungi”