- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Polițiștii dau startul unor proteste masive, nemulțumiți de salariile de 3.000 – 3.500 lei. „Protestele sunt doar primul pas, și nimeni nu-și dorește instituții de forță slăbite, cu războiul la granițe!”

15 Mar, 10:25 • Lupu Alexandra
Polițiștii au anunțat că vor ieși în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de salariile pe care le primesc de la stat. Sindicaliștii acuză Guvernul că angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională sunt luați în bătaie de joc.
Polițiștii dau startul unor proteste masive, nemulțumiți de salariile de 3.000 - 3.500 lei. „Protestele sunt doar primul pas, și nimeni nu-și dorește instituții de forță slăbite, cu războiul la granițe!”

Polițiștii au confirmat că vor începe proteste masive, cu scopul de a-și arăta nemulțumirea față de salariile oferite de Guvern. Sindicaliștii au anunțat că vor ieși în stradă până în momentul în care se găsește o rezolvare pentru problemele pe care le-au identificat, așa cum confirmă ziare.com.

Polițiștii au anunțat proteste masive

Angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională au confirmat că vor da startul unor proteste masive, până în momentul în care reprezentanții statului vor găsi o soluție pentru problemele prezentate. Primele informații arată că agenții de poliție nu sunt mulțumiți de veniturile pe care le câștigă „în condițiile în care inflația a depășit 15%”. Președintele sindicatului Sidepol a explicat pentru sursa citată că salariații nu sunt satisfăcuți de faptul că legea salarizării se lasă așteptată. Mai mult decât atât, Gabriel Gîrniță afirmă că situația este o bătaie de joc la adresa angajaților, având în vedere că, în tot acest timp, veniturile aleșilor au fost mărite.

„De aproximativ 13 ani de zile, angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională sunt luați în bătaie de joc, de fiecare Guvern care a trecut pe la putere. Avem salarii și drepturi conexe, plătite la nivelul anului 2009, în condițiile în care inflația a depășit 15%, iar aplicarea legii salarizării se lasă așteptată.

Ieșim în stradă până la rezolvarea revendicărilor noastre. Așa cum s-au putut mări veniturile aleșilor, trebuie să se găsească bani și pentru noi, mai ales în contextul în care se pregătește o nouă lege a salarizării și noi nu am primit drepturile prevăzute nici de actuala lege. Bătaie de joc! Însă tot acest circ trebuie sa înceteze!”, declară Gîrniță.

Te-ar putea interesa și: Noi acuzații aduse de polițiști! Sindicaliștii semnalează că bilanțurile IPJ sfidează „legea şi cutumele transparenţei publice”

Polițiștii au anunțat că dau startul grevelor
Polițiștii au anunțat că dau startul grevelor

Președintele Sidepol a precizat că protestele sunt doar primul pas. Gîrniță a precizat că salariul unui agent nu depășește suma de 3.000 – 3.500 lei, în condițiile în care aceștia sunt „furați” lunar de suma de 330, referindu-se la contravaloarea normei de hrană, care nu este pusă în plată, deși este actualizată pe hârtie.

„Protestele sunt doar primul pas, și nimeni nu-și dorește instituții de forță slăbite, cu războiul la granițe! Salariul unui polițist nu depășește suma de 3000-3500 lei, în condițiile în care suntem „furați” lunar, cu 330 lei de către minister, tocmai cu contravaloarea normei de hrană, actualizată pe hârtie și nepusă în plata, iar mâncarea și traiul zilnic sunt deja un lux. Atunci, stăm și ne întrebăm de ce a rămas doar un candidat pe loc la școlile de profil. Pentru că nu există respect și plata drepturilor aferente riscurilor la care este supus un polițist”, spune Gîrniță.

Programul protestelor:

  • Timișoara, 21 martie, ora 14:00, sediul Prefecturii;
  • Cluj-Napoca, 22 martie, ora 14:00, sediul Prefecturii;
  • Iași, 23 martie, ora 14:00 – sediul Prefecturii;
  • București, 24 martie, ora 11:00, Guvernul României, punct de plecare: Piața Victoriei, spre Ministerele Muncii, Afacerilor Interne, Justiției și Finanțelor, iar în cele din urmă, se va efectua returul către Guvern;
  • București, 25 martie, ora 11:00, sediul MAI din Piața Revoluției.

Citește și: Revolta polițiștilor! Sindicatul acuză politicienii pentru salariile mici. „Guvernul ne sfidează, în continuare, drepturile economico-financiare”