- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începe azi! Ce trebuie să știi despre programul Casa Verde Fotovoltaice

19 May, 08:25 • Bumbeneci Diana
Astăzi debutează programul Casa Verde Fotovoltaice. Sunt anunțate noutăți pentru românii interesați de accesarea fondurilor, confirmă ministrul Mediului.
Începe azi! Ce trebuie să știi despre programul Casa Verde Fotovoltaice

Începe Casa Verde Fotovoltaice! Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă că în această dimineață debutează programul Casa Verde Fotovoltaice. Este unul dintre cele mai aşteptate programe şi care are un buget de peste 1,7 miliarde de lei. Potrivit ministrului, finanţarea este în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant.

Ce aduce noul program Casa Verde Fotovoltaice

„Vineri, pe 19 mai, începând cu ora 10.00, vom da startul unuia dintre cele mai populare şi aşteptate programe de finanţare, Casa Verde Fotovoltaice. Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice”, a precizat Tánczos Barna.Înscrierea se va face pe regiuni de dezvoltare a României.

Anul acesta au fost foarte mulți români care au dorit aplicația informatică. Din acest motiv a fost lansată sesiunea de înscriere în opt etape.

Vezi azi și: Meteo 18 – 20 mai. Cum va fi vremea până în weekend

Casa Verde Fotovoltaice
Casa Verde Fotovoltaice

„Având în vedere numărul foarte mare de doritori şi pentru a nu mai solicita aplicaţia informatică, am decis să lansăm sesiunea de înscriere în 8 etape, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare a României. Începând de mâine şi până pe 23 mai va fi deschisă sesiunea pentru locuitorii din regiunea Bucureşti- Ilfov”, a explicat ministrul.

Înscrierea în program se face printr-o aplicaţie pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului.

„Pentru înscriere am pregătit o aplicaţie foarte uşor de folosit, solicitanţii nu au nevoie decât de câteva minute din timpul lor şi de cele patru documete în format PDF, cartea de identitate, extras de carte funciară, certificatul fiscal care să ateste lipsa datoriilor la bugetul de stat şi certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul local. Înscrierea este structurată în patru paşi simpli. Pentru a avansa la pasul următor este obligatorie finalizarea pasului anterior (…) După finalizarea cu succes a procesului, solicitantul va primi un email de confirmare a înscrierii, ulterior solicitantul se va adresa unuia dintre instalatorii validaţi, pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul şi pentru a instala aceste sisteme fotovoltaice”, a mai explicat Tánczos Barna.

Vezi și: Românii vor primi mai mulți bani pentru decontarea facturilor! Marcel Boloș: „Decontări de 500 de milioane de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult