- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor primi mai mulți bani pentru decontarea facturilor! Marcel Boloș: „Decontări de 500 de milioane de euro”

18 May, 08:02 • Bumbeneci Diana
Mai mulţi bani pentru români la decontarea facturilor. Ministrul Boloș anunță decontări de 500 de milioane de euro.
Românii vor primi mai mulți bani pentru decontarea facturilor! Marcel Boloș: „Decontări de 500 de milioane de euro”

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, vine cu veşti bune de la Bruxelles pentru facturile românilor. Vor fi alocați mai mulți bani pentru români.

Bani pentru decontarea românilor

Oficialul spune că a obţinut acordul de principiu pentru a asigura compensarea facturilor la energie din bani europeni, pentru români. Este vorba despre decontări în valoare de până la 500 de milioane de euro, spune ministrul Boloş.

Ai mai putea citi: ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Marcel Boloș, despre facturi
Marcel Boloș, despre facturi

Delegaţia la Bruxelles, ziua II: 500 de milioane de euro pentru facturile românilor

Un scop important cu care am plecat la Bruxelles a fost să obținem aprobarea unor măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de creșterea prețurilor la energie. Vă anunț că în urma discuțiilor cu doamna comisar Elisa Ferreira, avem acordul de principiu: vom asigura compensarea facturilor la energie din bani europeni.

Mai exact, sumele alocate de la bugetul de stat pentru compensarea prețului la energie pentru IMM-uri și beneficiari prin Fondul de Tranziție Energetică vor fi decontate din fonduri europene. Vorbim despre decontări în valoare de până la 500 de milioane de euro.

Este foarte important de precizat că sunt bani europeni pe care România ar fi riscat să îi piardă. Iar acum, în urma acestei decizii, asigurăm capacitatea statului să ofere în continuare sumele pentru a acoperi costurile ridicate de care IMM-urile și utilizatorii casnici s-au lovit”, este mesajul transmis recent de ministrul Investiţiilor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult