- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 18 – 20 mai. Cum va fi vremea până în weekend

18 May, 14:17 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță o nouă prognoză meteo. Iată cum va fi vremea până sâmbătă.
Meteo 18 - 20 mai. Cum va fi vremea până în weekend

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi slabe vor mai fi posibile îndeosebi în zonele montane și submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări local în sud-estul teritoriului și în zona Carpaților și Subcarpaților de Curbură, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16…17 grade pe litoral și în deltă. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață, local în Câmpia de Vest și izolat în rest.

În București, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 11…13 grade.

Meteo vineri și sâmbătă

Vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în zonele de munte, local în vestul, sudul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate (15…20 l/mp).

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane, în special din estul Transilvaniei, până spre 5 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

meteo
meteo

Vremea în București

Vremea se va încălzi, astfel valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, posibil și de scurtă durată asociate ploilor, iar noaptea va deveni slab. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 11 grade.

Ai mai putea citi: ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Meteo sâmbătă în țară

Vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 21 și 27 de grade și minime între 8 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și izolat descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe alocuri în zonele montane și submontane și pe spații mici în restul teritoriului (cu probabilitate mai mare în sud). Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40…60 km/h.

Vremea în București. Vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 27…28 de grade și o minimă de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil averse slabe însoțite de descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat.

Vezi și: Românii vor primi mai mulți bani pentru decontarea facturilor! Marcel Boloș: „Decontări de 500 de milioane de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult