- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începe procesul de modernizare a transportului în comun și a rețelei de termoficare! A fost aprobat un împrumut de 300 de milioane de euro de la BEI

17 Nov, 17:11 • Fundeanu Madalina
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că Banca Europeană de Investiţii a aprobat un împrumut de 300 de milioane de euro, care va fi utilizat pentru cofinanţarea unor proiecte pentru modernizarea transportului în comun şi reţeaua de termoficare.
Începe procesul de modernizare a transportului în comun și a rețelei de termoficare! A fost aprobat un împrumut de 300 de milioane de euro de la BEI

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că Banca Europeană de Investiţii a aprobat un împrumut de 300 de milioane de euro, care urmează să fie folosiţi pentru cofinanţarea unor proiecte pentru modernizarea transportului în comun şi reţeaua de termoficare, potrivit informațiilor transmise de Economedia.

300 de milioane de euro pentru modernizarea transportului și a rețelei de termoficare

Finanțarea de 300 de milioane euro aprobată de către Consiliul de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI) va asigura partea de cofinanțare a Primăriei Municipiului București.

Prin urmare, acest proiect are în vedere investiții în rețelele de transport public și termoficare după cum urmează: reabilitarea a aproximativ 50 km de șine de tramvai, inclusiv platforme și rețeaua de contact aferentă, achiziționarea de tramvaie noi cu o lungime de 36 m, modernizarea unui depou STB și reabilitarea conductelor de termoficare.

Primăria Municipiului București derulează investiții în transport și termoficare cu fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și: Cetățenii din Sectorul 3 au ajuns la limita răbdării! Se aşteaptă o soluţie pentru salvarea terenului retrocedat din parcul IOR

modernizarea rețelei de transport
modernizarea rețelei de transport

„Am obţinut fonduri pentru cofinanţarea unor proiecte importante pentru Bucureşti prin care se vor moderniza transportul în comun şi reţeaua de termoficare. Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat o finanţare de 300 milioane de euro pentru proiectele prioritare ale Primăriei Capitalei care prevăd reabilitarea conductelor de termoficare şi a 50 kilometri de şine de tramvai, achiziţionarea de tramvaie noi cu o lungime de 36 de metri, precum şi modernizarea unui depou STB”, a scris edilul general, vineri, pe Facebook.

Acesta a mai menţionat că aprobarea împrumutului reprezintă rezultatul colaborării şi le-a mulţumit direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, precum şi STB, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, Termoenergetica pentru că au făcut posibilă obţinerea acestei finanţări.

„Aprobarea împrumutului reprezintă rezultatul colaborării şi vreau să le mulţumesc direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti , precum şi STB , ADITPBI , ADIZMB , Termoenergetica şi ADITBI pentru că au făcut posibilă obţinerea acestei finanţări”, a încheiat Nicușor Dan.

Citește mai multe știri: Nicolae Ciucă face declarații despre scandalul din coaliție: „Există așteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic”