- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă face declarații despre scandalul din coaliție: „Există așteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic”

17 Nov, 16:23 • Fundeanu Madalina
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a oferit noi declarații despre tensiunile din interiorul coaliţiei, în urma declaraţiilor recente venite din ambele părți. Acesta a vorbit despre competiția politică care există, dar și despre modul în care PNL acționează
Nicolae Ciucă face declarații despre scandalul din coaliție: „Există așteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat tensiunile din interiorul coaliţiei, în urma declaraţiilor recente venite din ambele partide. Acesta a vorbit despre competiția politică care există, dar și despre modul în care PNL acționează, potrivit Antena 3 CNN.

Nicolae Ciucă, despre coaliția PNL și PSD

„Există această confruntare politică istorică și există și partea aceasta de guvernare pe care o împărțim de doi ani de zile și așteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic”, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD.

„Am fost și suntem la guvernare, peste puține zile se împlinesc doi ani într-o coaliție, o coaliție cu PSD și UDMR și din vara acestui an doar cu PSD. Este adevărat că există această competiție, această luptă politică această bătălie politică. (..)

Există această confruntare politică istorică și există și partea aceasta de guvernare pe care o împărțim de doi ani de zile și așteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic astfel încât să putem să ne îndeplinim programul de guvernare. Cel puțin Partidul National Liberal asta a făcut și asta va face și de aici înainte, își va da toată silința priceperea și energia să asigure stabilitatea politică a țării și guvernarea”, a spus Ciucă.

Citește și: Nicolae Ciucă, Președintele PNL, ultimele declarații referitoare la bugetul pentru 2024: „Ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor.”

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

În opinia liderului PNL, „toate aceste chestiuni care se livrează în spațiul public, că ei au mărit pensiile că a fost idea lor să facă nu știu ce lucru, să ia nu știu ce decizie, fac parte din jocul politic pe care cetățenii uneori îl înțeleg, alteori și de cele mai multe ori îl dezaprobă”.

„Cetățenii așteaptă de la noi seriozitatea aceea a actului de guvernare, seriozitatea aceea de a decidenților politici prin care văd că într-adevăr facem lucruri pentru ei. Nu putem să spunem oamenilor, trecem printr-o situație de criză, trecem printr-o situație economică dificilă, printr-o criză energetică, avem război la graniță. avem război în Orientul Mijlociu și noi ne comportăm ca niște copii, aruncându-ne vorbe de la unii la alți, pe orgolii care de cele mai multe ori nu și-au nici rostul și nici vreo legătură cu responsabilitatea pe care o avem”, a spus Nicolae Ciucă.

El afirmă că liberalii trebuie să explice românilor modul responsabil în care PNL acționează.

„Probabil că mi se va spune nu ai înțeles cum se face politică. Îmi asum să nu înțeleg acest fel de a face politică. Politica noastră a fost cea pe care au descris -o mai devreme colegii mei spunând ce am făcut la guvernare (…)

Noi trebuie să mergem și să le explicăm oamenilor cum am văzut noi rolul Partidului Național Liberal la guvernare, cum ne-am raportat noi la cetățeni, cum ne-am raportat noi la rolul nostru în Uniunea Europeană.

Felul în care ne-am raportat noi la relațiile pe care le avem cu partenerii strategici, cum am înțeles noi că trebuie să ne asigurăm toate măsurile pentru securitatea țării și pentru siguranța cetățenilor, cum am avut curajul să luăm decizii chiar dacă unele dintre ele nu au fost tocmai populare dar ne-au dat garanția că putem să trecem prin toată această succesiune și suprapunere de crize și să vorbim de inclusiv de rezultate economice să vorbim de faptul că România este una dintre puținele țări care a reușit să aibă creștere economică și nu una mică, că am reușit să evităm recesiunea și suntem datori să evităm recesiunea”, încheie Ciucă.

Vezi și: Senatul a adoptat prin vot proiectul fostului premier Nicolae Ciucă. Amendă de până la 20.000 lei pentru nerespectarea unei prevederi potrivit căreia pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri