- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Indemnizație de 2.500 de lei din partea statului pentru o categorie defavorizată, puternic afectată de situația economică actuală

18 Oct, 20:55 • Bocioacă Bianca
Noua indemnizație îi vizează pe tinerii care se află în grija statului și au împlinit 18 ani, dar care își continuă studiile sau muncesc. Aceștia vor avera un venit asigurat până la vârsta de 26 de ani, și 420 de lei lunar, pe lângă alocația de plasament.
Indemnizație de 2.500 de lei din partea statului pentru o categorie defavorizată, puternic afectată de situația economică actuală

În urma ordinului comun între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, tinerii majori aflați în grija statului vor primi o indemnizație de 2.500 de lei și vor avea un venit asigurat până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Ordinul vizează și familiile care au copii în plasament.

Indemnizație pentru persoanele afectate de situația economică

„Vin cu vești bune pentru copiii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii. Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”, a explicat Gabriela Firea, Ministrul Familliei, Tineretului și Egalității de Șanse, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Domeniul în care angajaţii sunt plătiţi cu cele mai mari salarii din România. Veniturile pot ajunge până la 40.000 lei pe lună

În ce condiții se acordă acest tip de indemnizație

Totodată, în ordin sunt detaliate și condițiile în care se plătește, pentru prima oară, indemnizația lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulți copii. Valoarea acesteia este de 420 de lei și se acordă pentru fiecare copil, siplimentar alocației lunare de plasament.

„Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta. Așa cum apreciem cu adevărat munca și dedicarea asistenților maternali, era momentul să arătăm că aceeași prețuire o avem și față de familiile sau persoanele care iau acești copii în plasament”, a adăugat Gabriela Firea.

Noile drepturi, la fel ca și alocația lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetuyl Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Eurostat: Unul din trei români a suferit lipsuri materiale severe anul trecut