- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inedit! Cărămizile sustenabile din sticlă reciclată și cenușă, noua modalitate prin care poți plăti mai puțin la energie

15 May, 19:35 • Fundeanu Madalina
O idee inovatoare! Cum ajungem să plătim mai puțin la energie folosind cărămizile sustenabile din sticlă reciclată și cenușă!
Inedit! Cărămizile sustenabile din sticlă reciclată și cenușă, noua modalitate prin care poți plăti mai puțin la energie

Inovații în construcții! Un nou tip de cărămizi aduce o mulțime de beneficii: ajută clădirile să economisească energie și reduce cantitatea de deșeuri care deja există, informează PlayTech.ro.

Cum ajungem să plătim mai puțin la energie folosind cărămizile sustenabile din sticlă reciclată și cenușă

Inginerii de la Universitatea RMIT din Australia, în parteneriat cu Visy, cea mai mare companie australiană din domeniul reciclării, au folosit deșeuri din sticlă și cenușă în compoziția cărămizilor lor, din care a ieșit un produs cu proprietăți superioare față de cărămizile obișnuite folosite pentru izolare termică.

Argila tradițională utilizată în fabricarea cărămizilor a fost înlocuită cu sticlă și cenușă, puse la dispoziție de Visy, în proporție de minimum 35%. Sticla reciclată, provenită sub formă de particule mai mici de 3 milimetri de la centrele de reciclare, și cenușa obținută după incinerarea materialelor neutilizabile au fost cele mai importante componente ale acestor cărămizi speciale.

Testele realizate în repetate rânduri au demonstrat că utilizarea acestora în construcția unei clădiri pe un singur nivel poate duce la reducerea facturilor la energie cu până la 5%.

Ai mai putea citi: Doar 1 din 3 firme din România fac angajări cu salariul „la vedere”. Care sunt domeniile în care se câștigă cel mai bine?

cărămizile sustenabile din sticlă reciclată și cenușă
cărămizi sustenabile din sticlă reciclată și cenușă

Poluarea a ajuns la un nivel alarmant

Echipa de la RMIT are în plan să comercializeze aceste materiale prin creșterea capacității de producție în colaborare cu producătorii de cărămizi din Melbourne. Această inovație nu doar că va contribui la economisirea energiei, dar va reduce totodată emisiile dăunătoare asociate cu producția de cărămizi tradiționale.

Poluarea globală este una dintre cele mai mari probleme ale acestui secol, cu un impact major asupra mediului și sănătății umane. De la emisiile industriale și vehiculele cu combustibil fosil până la defrișarea pădurilor și plasticul în oceane, numeroasele surse de poluare contribuie la schimbările climatice, pierderea biodiversității și afectarea ecosistemelor terestre și marine.

Poluarea globală a depășit toate granițele, iar efectele sale se resimt la nivel global, creând probleme serioase precum încălzirea globală, topirea ghețarilor și creșterea nivelului mărilor. Pentru a ține sub control această problemă complexă, trebuie făcute eforturi concertate la nivel global, prin adoptarea unor politici și tehnologii durabile, reducerea consumului excesiv și promovarea unei gestionări responsabile a resurselor naturale.

Vezi mai multe știri: Cum poți să dai lovitura investind în argint. Cererea a crescut cu peste 12% în ultimii ani