- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inedit. Guvernul României ar putea avea un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate

27 Jul, 14:20 • Bumbeneci Diana
Executivul condus de Marcel Ciolacu ar putea avea un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate. Ce beneficii ar aduce această decizie.
Inedit. Guvernul României ar putea avea un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate

Guvernul României

ar avea în plan să creeze un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate. Specialiștii din domeniu sunt de părere că, la ora actuală, companiile aeriene nu sunt asigurate pentru faliment.

Fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate

După ce, în ultima perioadă, sutele de zboruri anulate și problemele vacanțelor ratate din cauza incendiilor au dus la nemulțumiri în rândul românilor, vin și primele vești bune pentru cei care iubesc călătoriile. Se lucrează la schimbări importante pentru ca oamenii să aibă garanția că nu vor pierde banii plătiți pe excursiile cu avionul, așa cum s-a întâmplat în mii de situații.

În acest context, Asociația Națională a Agențiilor de Turism face demersuri pentru înființarea unor fonduri de garantare a biletelor de avion, scopul fiind ca românii să-și recupereze banii integral, inclusiv în cazul în care agenția dă faliment.

Ai mai putea citi și: Alertă din partea ministerului de Externe. Piloții Ryanair intră în grevă. Zborurile dintr-o țară UE vor fi sigur afectate

Pe de altă parte, guvernul român s-a plâns la Comisia Europeană din cauza problemelor cu unii operatori de turism.

zbor avion
zbor avion

„Dacă agențiile de turism sunt asigurate pentru insolvență și faliment, companiile aeriene nu sunt.

Dacă apelezi la o agenție ai pe cineva în spatele tău care se îngrijește de soarte ta. Noi, operatorii de chartere nu vom anula niciodată zborul, doar dacă aeronavă are o problemă gravă.

Eu îi sfătuiesc pe oameni să apeleze la un agent de turism pentru că acesta îi va înștiința mereu pe oameni dacă avionul va întârzia sau nu. Cursele aeriene au ajuns să aibă întârzieri nepermise”, a declarat Alin Burcea, prim-vicepreședinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

Ai mai putea citi și: Adio călătorii normale cu trenul. CFR anunță schimbările provocate de caniculă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult