- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inițiativa menită să inspire creativitatea și inovația tinerilor. Se acordă 800 de lei lunar, timp de 7 luni. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

12 Feb, 21:17 • Fundeanu Madalina
„Inovează azi pentru România de mâine”, concursul menit să inspire creativitatea și inovația în rândul tinerilor. Se acordă 800 de lei lunar, timp de 7 luni.
Inițiativa menită să inspire creativitatea și inovația tinerilor. Se acordă 800 de lei lunar, timp de 7 luni. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

Asociația Proiectul România 2030 lansează prima ediție din 2024 a concursului „Inovează azi pentru România de mâine”, o inițiativă menită să inspire creativitatea și inovația în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, atât din România, cât și din Diaspora, relatează Capital.ro.

„Inovează azi pentru România de mâine”, concursul menit să inspire creativitatea și inovația în rândul tinerilor

În contextul actual în care tinerii se confruntă cu numeroase provocări și sunt tentați să-și părăsească țara, Asociația Proiectul România 2030 își propune să ofere o altă variantă. Acest concurs are scopul să încurajeze tinerii să participe activ la transformarea societății românești și să contribuie la modelarea viitorului țării.

Scopul concursului „Inovează azi pentru România de mâine” este de a oferi o platformă unde aceștia pot prezenta soluții creative pentru problemele societății. Astfel, se subliniază rolul esențial pe care ei îl pot avea în configurarea și îmbunătățirea viitorului țării noastre.

Condiții de participare

Sunt considerați eligibili pentru a participa la concurs tinerii care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele criterii:

  1. Au împlinit vârsta de 16 ani la momentul înscrierii;
  2. Sunt înscriși la una dintre formele de învățământ recunoscute de statul român, atât în țară, cât și în străinătate, fie că este vorba de gimnaziu, liceu, facultate, master sau doctorat, indiferent de statutul acestora (public sau privat);
  3. Au maxim 30 de ani împliniți;
  4. Sunt cetățeni români sau, alternativ, unul dintre părinții lor este cetățean român.

Citește și: Ea este Olivia Dunne, cea mai frumoasă gimnastă din lume! La doar 21 de ani câștigă milioane de dolari din rețelele de socializare

„Inovează azi pentru România de mâine”, concurs pentru tineri
„Inovează azi pentru România de mâine”, concurs pentru tineri

Tema concursului „Inovează azi pentru România de mâine”

Participanții sunt încurajați să trimită creații sub formă de lucrări scrise, eseuri sau materiale multimedia. Tema avută în vedere se numește „România 2030: Cum îți imaginezi viitorul țării?”.

Aceste creații ar trebui să exploreze soluții pentru transformarea României și pentru contracararea factorilor care contribuie la emigrarea tinerilor.

Se vor alege cel puțin 50 de participanți. Aceștia vor beneficia de microgranturi sub formă de burse în valoare de 800 de lei lunar.

Banii se vor acorda timp de 7 luni pentru fiecare proiect, cu un total de 5.600 de lei.

Premiu în valoare de 2.000 de lei

De asemenea, Asociația Proiectul România 2030 va acorda un premiu special pentru popularitate în valoare de 2.000 de lei. El va fi acordat celui cu cea mai mare apreciere pe pagina de Facebook a Asociației. Pe de altă parte, cel mai bun proiect, evaluat de juriu, va fi recompensat cu un premiu în valoare de 4.000 de lei.

Înscrierile se fac online, prin intermediul platformei http://www.ro2030.ro/concurs sau prin trimiterea materialelor la adresa de email [email protected], până la data de 25 februarie 2024. Informațiile complete referitoare la condițiile de participare și formularele necesare sunt disponibile pe site-ul concursului.

Vezi și: Propunere inovatoare de la Ministerul Educaţiei. Elevii olimpici ar putea intra la liceu fără să dea Evaluarea Naţională