- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Înscriere învățământ primar 2023. Noi detalii de la Ministerul Educației

13 Apr, 14:34 • Bumbeneci Diana
Ministerul Educației transmite noi detalii cu privire la înscrierea în învățământul primar 2023. Ce trebuie să știe românii.
Înscriere învățământ primar 2023. Noi detalii de la Ministerul Educației

Ministerul Educației anunță vești noi pentru români. Solicitările legate de  înscrierea în învățământul primar 2023 se transmit online sau se depun, în perioada 3 – 18 mai 2023, la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.

Noi detalii de la Ministerul Educației legate de înscrierea în învățământul primar

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, în aceeași perioadă, vor fi depuse sau transmise și celelalte documente necesare pentru înscriere, respectiv actul de identitate al părintelui sau al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde este stabilit domiciliul minorului, certificatul de naștere al copilului și recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv).

Ai mai putea citi: Schimbări majore la Bacalaureat și Evaluare Națională. Ministrul Educației anunță cum vor susține elevii examenele

elevi învățământ primar
elevi învățământ primar

În situația înscrierii la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, sunt necesare și documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare.

Criteriile generale de departajare sunt disponibile și pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Părintele poate opta pentru înscrierea copilului la școala de circumscripție în situația în care copilul nu este înscris la școala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere.

Ai mai putea citi: Românii riscă să piardă sume importante de la Guvern. MADR anunță lista persoanelor EXCLUSE de la plată

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult