- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întârzieri în circulația trenurilor de pe linia Timișoara-București. CFR asigură transportul călătorilor cu microbuze

17 Jun, 10:09 • Lupu Alexandra
Întârzieri de aproximativ 2 ore la trenurile care circulă pe linia Timișoara-București. Situația este generată de furtuna care a avut loc în județul Mehedinți.
Întârzieri în circulația trenurilor de pe linia Timișoara-București. CFR asigură transportul călătorilor cu microbuze

Trenurile care circulă pe linia Timișoara-București au înregistrat întârzieri de până la 2 ore, informează economedia.ro. Totul se întâmplă din cauza furtunii care a avut loc vineri seară, 16 iunie, în județul Mehedinți. Copacii rupți de vânt au căzut peste firul de contact în zona Balota (Mehedinți) lângă Drobeta Turnu Severin, iar linia nu mai are alimentare cu energie electrică. Călătorii sunt preluați cu autocare și microbuze.

Întârziere în circulația trenurilor

Trenurile care vin în Gara de Nord din București pleacă spre Constanța / Mangalia cu o întârziere de 2 ore. Sâmbătă dimineață, 17 iunie, CFR a informat că sunt pregătite mai multe autobuze și microbuze care să preia călătorii.

Furtuna care a avut loc vineri seară în județul Mehedinți a creat multe probleme. Copacii rupți de vânturi sunt căzuți peste firul de contact, iar linia din zona Balota nu mai are alimentare cu energie electrică.

Vezi și: Două firme au depus oferte pentru modernizarea Gării Bușteni. Lucrările anunțate de CFR Infrastructură

,,Încă din cursul nopții se asigură transbordare auto  pe relatia Drobeta Turnu Severin – Prunișor.Transbordarea calatorilor cu mijloace auto s a făcut pentru trenurile 79, 78, inclusiv pentru pasagerii trenului IR 1992.

Personalul feroviar intervine pentru reparații la firul de contact pe 5 intervale de statii, de la Dr. Tr. Severin la Prunișor, unde, din cauza  vremii nefavorabilă, în cursul nopții s au înregistrat detamjamente la linia de contact, implicit la sistemul de alimentare cu energie electrică. Măsura de transbordare a fost necesară pentru a asigura continuitate în graficul de circulație, măsură care se va menține până la finalizarea intervențiilor pe tot traseul Dr. Tr. Severin – Prunișor”, transmite CFR.

Tren CFR
Tren CFR

270 de minute este cea mai mare întârziere înregistrată, pentru IRN Constanța – Timișoara Nord. Trenul va pleca spre Arad cu o întârziere de 4 ore. CFR asigură garnituri suplimentare pentru preluarea călătorilor. În decursul acestei dimineți, se anunța că este întreruptă circulația trenurilor între stațiile Drobeta Turnu Severin și Valea Albă, din cauza unor probleme la infrastructura feroviară.

,,Circulația trenulurilor între stațiile Drobeta Turnu Severin și Valea Albă este întreruptă din cursul nopții, din cauza unor probleme la infrastructura feroviară, astfel că trenurile spre / dinspre Drobeta Turnu Severin sunt afectate.

Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate și remedierea deranjamentului produs. Până la finalizarea remedierii deranjamentului, CFR SA asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto pe distanța Drobeta Turnu Severin- Prunișor pentru trenurile afectate. CFR Călători asigură garnituri suplimentare pentru preluarea călătorilor transbordați și continuarea parcursului feroviar spre Timișoara – Budapesta, respectiv București – Constanța. În stația Craiova, CFR Călători oferă pasagerilor apă și produse preambalate pentru trenurile afectate.

Circulația feroviară se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, a transmis, sâmbătă dimineață, CFR Călători.

Citește și: Incredibil! CFR ar putea introduce autobuze în locul mai multor trenuri intens utilizate de români