- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inteligența artificială va înlocui 300 de milioane de locuri de muncă! Bill Gates a declarat că o săptămână de lucru va fi de doar trei zile în viitor!

24 Nov, 23:46 • Oprea Alina
Inteligența artificială a luat cu asalt omenirea în ultima perioadă, astfel Bill Gates a venit cu declarații referitoare acestui subiect! Acesta a spus că o săptămână de lucru se va reduce la doar trei zile, iar AI va înlocui peste 300 de milioane de locuri de muncă!
Inteligența artificială va înlocui 300 de milioane de locuri de muncă! Bill Gates a declarat că o săptămână de lucru va fi de doar trei zile în viitor!

Este cunoscut faptul că inteligența artificială a avansat foarte mult. Conform ultimelor statistici, a reieșit că aceasta va înclocui, cu aproximație, 300 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă la nivel mondial în următorii ani, potrivit estimărilor efectuate de Banca de Investiții Goldman Sachs. Săptămâna aceasta, Bill Gates a apărut în podcastul „What Now” al lui Trevor Noah și, printre altele, a vorbit despre perspectivele inteligenței artificiale, menționând că tehnologia îi va ajuta pe oameni să „lucreze mai puțin”, scrie Business Insider.

„Dacă ajungem la o societate în care trebuie să lucrezi doar trei zile pe săptămână, probabil că este bine”, a declarat Bill Gates, conform celor furnizate de ziare.com.

Ai putea fi interesat și de: Mika, primul CEO robot cu inteligență artificială. Conduce o fabrică de băuturi alcoolice

Inteligența artificială avansează din ce în ce mai mult!

Inteligenta artificială va reduce săptămâna de lucru în viitor!
Inteligenta artificială va reduce săptămâna de lucru în viitor!

Bill Gates, cofondatorul Microsoft crede cu tărie faptul că inteligența artificială va fi una dintre cele mai utile în viitorul apropiat, aici încadrându-se și activitățile casnice, dar și multe altele. Astfel, oamenii vor fi eliberați de sarcinile de zi cu zi. Mai mult decât atât, miliardarul a vorbit anterior despre riscurile utilizării greșite a inteligenței artificiale, iat în iulie a publicat o postare lungă în care acesta a evidențiat impactul potențial al tehnologiei.

„Nu cred că impactul inteligenței artificiale va fi la fel de dramatic ca cel al revoluție industrială, dar cu siguranță va fi la fel de mare ca și apariția PC-ului. Programele de procesare a textului nu au eliminat munca de birou, ci au schimbat-o pentru totdeauna”, a declarat Gates la acea vreme, conform sursei citate.

Bill Gates nu este singurul guru al afacerilor care prezie o sptămână de lucru mai scurtă. În trecut, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat faptul că datorită inteligenței artificiale, următoarea generație de lucrători va avea doar o săptămână de lucru de 3,5 zile.

„Copiii tăi vor trăi până la 100 de ani și vor fi feriți de cancer datorită tehnologiei și probabil vor lucra trei zile și jumătate pe săptămână”, a comunicat Dimon pentru Bloomberg în octombrie, potrivit sursei citate.

Elon Musk, proprietarul companiilor Tesla și X este de acceași părere, fiind un susținător ferm al nopților de lucru și al dormitului la birou, însă el crede că AI va eradica cu totul nevoia de a lucra și va crea un „venit universal ridicat”. î

Ai putea fi interesat și de: Goana după inteligenţa artificială. Ofertele de joburi care cer abilități A.I. s-au dublat în ultimii 2 ani