- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Goana după inteligenţa artificială. Ofertele de joburi care cer abilități A.I. s-au dublat în ultimii 2 ani

06 Oct, 18:19 • Dobran Viorel
Numărul ofertelor de joburi care cer abilități în inteligenţa artificială au crescut de peste două ori în ultimii doi ani pe LinkedIn, iar asta se întâmplă în toate industriile și în orice loc din lume.
Goana după inteligenţa artificială. Ofertele de joburi care cer abilități A.I. s-au dublat în ultimii 2 ani

Inteligenţa artificială câştigă tot mai multe terne în toate domeniile, în ciuda reticenţei conservatorilor. Numărul ofertelor de joburi care cer abilități în AI au crescut de peste două ori în ultimii doi ani pe LinkedIn, iar asta se întâmplă în toate industriile și în orice loc din lume. Totuși, la nivel global, 89% dintre angajați sunt încântați de ideea folosirii AI-ului, iar 57% dintre ei spun că vor să învețe mai multe. Din 2016, numărul persoanelor care spun că au abilități pentru AI a crescut de nouă ori, scrie CNBC.

  • 89% dintre angajați sunt încântați de ideea folosirii A.I.-ului, iar 57% dintre angajați spun că vor să învețe mai multe despre inteligența artificială.
  • My AI învăța o adolescentă cum să refuze mâncarea, deci în 40% din timp, AI-urile au dat sfaturi și imagini nocive.
  • Cunoștințele în domeniul A.I. sunt din ce în ce mai cerute pe piața muncii.

Inteligenţa artificală poate veni şi cu sfaturi dăunătoare. Serviciul My AI, de la Snapchat, i-a dat sfaturi unei adolescente despre cum să refuze și să ascundă mâncarea, ca să slăbească. Un studiu al Centrului American de Combatere a Urii Digitale a constatat că cele mai populare site-uri AI au oferit foarte des sfaturi care ar putea declanșa și agrava tulburările de alimentație.

AI- inteligenţa artificială

Inteligența artificială dă sfaturi nocive

ChatGPT, Bard, My AI, DreamStudio, Dall-E și Midjourney au generat sfaturi și imagini nocive în 41% din timp. Un grup de cercetători a reușit să păcălească inteligenţa artificială  ca să construiască o bombă,i ar asistentul de cumpărături de la un supermarket din Australia recomanda clienților rețete cu clor gazos, sandvișuri cu pâine otrăvitoare și cartofi prăjiți care resping țânțarii.

OpenAI este în discuţii avansate pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui ”iPhone al inteligenţei artificiale”

OpenAI, creatorul ChatGPT, este în discuţii avansate cu fostul designer Apple Jony Ive şi cu Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi ”un iPhone al inteligenţei artificiale”, cu ajutorul unei finanţări de peste 1 miliard de dolari de la conglomeratul japonez, potrivit publicaţiei Financial Times, citată de Reuters.

Studiu la nivel global. 50% dintre angajați nu vor să meargă mai mult de o zi pe săptămână la birou. Mai bine de trei sferturi dintre angajatori susțin că utlizează sau plănuiesc să utilizeze inteligența artificială

Sam Altman, şeful OpenAI, a apelat la compania Ive LoveFrom pentru a dezvolta primul dispozitiv de consum al creatorului ChatGPT.

Discuţiile sunt ”serioase”, dar nu s-a convenit nicio înţelegere şi ar putea trece câteva luni până la anunţarea oficială a unei iniţiative, se arată în articol, adăugând că Son, Altman şi Ive au discutat despre crearea unei companii care s-ar baza pe talent şi tehnologie din cele trei grupuri ale lor.

Inteligenţa artificială

SoftBank a refuzat să comenteze articolul din FT. OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Ive şi LoveFrom nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Site-ul tehnologic The Information a relatat pentru prima dată, marţim că Ive şi Altman au discutat despre construirea unui nou dispozitiv hardware bazat pe AI şi că Son a fost, de asemenea, implicat în unele aspecte ale conversaţiei.

Ive a fost un colaborator creativ apropiat cofondatorului Apple, Steve Jobs. A petrecut mai mult de două decenii la gigantul tehnologic şi a condus designul iMac-urilor de culoarea bomboanelor, care au ajutat Apple să îşi revină în anii 1990, precum şi designul iPhone-ului.

SoftBank a căutat săîncheie acorduri în AI, inclusiv o potenţială investiţie în OpenAI, după listarea de succes a unităţii sale Arm, a scrisFT la începutul acestei luni, adăugând că Son vrea să investească zeci de miliarde de dolari în tehnologie.

OpenAI: ChatGPT poate naviga acum pe internet pentru a oferi utilizatorilor informaţii actuale

OpenAI, startup susţinut de Microsoft, a declarat miercuri că ChatGPT poate naviga acum pe internet pentru a oferi utilizatorilor informaţii actuale şi că navigarea nu se mai limitează la date anterioare lunii septembrie 2021, transmite Reuters.

Atenție, șoferi! A fost instalată camera cu inteligență artificială. Detectează pe cei care folosesc telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță

”Navigarea este disponibilă astăzi pentru utilizatorii Plus şi Enterprise şi ne vom extinde la toţi utilizatorii în curând. Pentru a o activa, alegeţi Răsfoire cu Bing în selectorul de sub GPT-4”, a spus compania într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter .

OpenAI a anunţat o actualizare majoră a ChatGPT la începutul acestei săptămâni, care va permite chatbotului viral să aibă conversaţii vocale cu utilizatorii şi să interacţioneze folosind imagini, apropiindu-l de asistenţii populari de inteligenţă artificială (AI) precum Siri de la Apple.

Startupul de inteligenţă artificială din spatele ChatGPT vorbeşte cu investitorii despre o posibilă vânzare a acţiunilor existente la o evaluare mult mai mare faţă de acum câteva luni, au declarat marţi reportajele presei.