- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întrevedere de gradul 0! Ministrul Agriculturii și Amabasadorul Statelor Unite ale Americii din România au purtat discuții asupra unor proiecte pilot în zona Dunării!

17 Nov, 11:52 • Oprea Alina
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, împreună cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii din România au avut o întrevedere în care au discutat despre proiecte pilot care au în vedere zona Dunării și zona de vărsare a Mării Negre!
Întrevedere de gradul 0! Ministrul Agriculturii și Amabasadorul Statelor Unite ale Americii din România au purtat discuții asupra unor proiecte pilot în zona Dunării!

Ministrul Agriculturii a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Unul dintre scopurile acestei întâlniri a fost discuția asupra unor proiecte pilot care ar trebui desfășurate în zona unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea infrastructurii de irigații.

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec, ocazie să discutăm despre unul dintre subiectele extrem de dragi mie: dezvoltarea infrastructurii de irigaţii. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) este implicată în programul privind “Creşterea Nivelului de Pregătire şi a Rezilienţei la Secetă“  în  2024, ceea ce ne dă ocazia să integrăm know-how-ul companiilor americane pe piaţa din ţara noastră.”, a comunicat Florin Barbu, în decursul serii de joi, prin intermediul propriei pagini de Facebook, conform celor furnizate de bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: La cât a ajuns prețul laptelui la poarta fermei. Fermierii sunt disperați: „S-a dorit distrugerea agriculturii din România. Bovina și laptele românesc vor rămâne istorie”

Ministrul Agriculturii și Ambasadorul SUA – Întrevedere

Ministrul a dat detalii cu referire la întâlnirea pe care acesta a avut-o împreună cu Ambasadorul SUA, iar acesta a precizat că au pus focusul asupra proiectelor pilot care au în vedere zona de vărsare a Dunării în Marea Neagră din statul român.

Florin Barbu
Florin Barbu

„Am discutat şi despre dezvoltarea unor proiecte pilot în zona unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, având în vedere că mare parte din apa disponibilă în sistemele de irigat provine din Dunăre.”, a adăugat Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, potrivit sursei citate.

Din delegația MADR au făcut parte Heidi Broekemeier, ataşat regional pe probleme de agricultură, Rebecca Green, consilier economic, Laura Gimenez, ataşat pe probleme comerciale şi Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură.

„România va continua să fie un partener strategic ferm, constant şi predictibil al Statelor Unite şi un susţinător ferm al unităţii transatlantice!”, a avut de adăugat Florin Barbu, potrivit celei citate anterior.

Ai putea fi interesat și de: Schema de ajutor în energie pentru sectorul agroalimentar a fost emisă de Ministerul Agriculturii! Aceasta nu poate depăși 20 de milioane de euro per beneficiar!