- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de 1.6 milioane de euro prin programul „România Eficientă”. Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi este a doua instituție modernizată din țară

21 Mar, 22:43 • Lupu Alexandra
Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi a fost modernizată prin intermediul programului „România Eficientă”. Valoarea lucrărilor derulate atinge suma de 1.6 milioane de euro.
Investiție de 1.6 milioane de euro prin programul „România Eficientă”. Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi este a doua instituție modernizată din țară

Programul „România Eficientă” dă roade. Primele informații arată că Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi a fost modernizată prin intermediul proiectului, iar investiția se ridică la suma uriașă de 1.6 milioane de euro, anunță antena3.ro.

A fost modernizată a doua instituție prin programul „România Eficientă”

Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi este a doua instituție modernizată prin intermediul programului menționat. Potrivit primelor informații, investiția se ridică la suma de 1.6 milioane de euro. Prin intermediul acestui proiect, școala menționată funcționează la ora actuală la standarde de consum de energie aproape de zero.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de mult pentru că proiectul a fost complicat, am avut şi complicaţiile generate de pandemie, de turbulenţele de pe piaţa materialelor de construcţii. A trebuit să ne ajustăm şi bugetele.

În doar şase luni, toată această construcţie laborioasă, instalare de termosisteme, schimbare complete de tâmplărie, uşi, sistem modern de ventilaţie interioară, toate instalaţiile schimbate, deci o construcţie practic nouă”, afirmă coordonatorul programului.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Gata de licitație! Ministerul Transporturilor a făcut anunțul în legătură cu modernizarea bulevardului Prelungire Ghencea

Cum arată Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi, modernizată prin programul „România Eficientă”
Cum arată Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi, modernizată prin programul „România Eficientă”

Potrivit noilor standarde, consumul de energie folosit pentru încălzirea termică a clădirii va fi redus cu până la 60%. Christina Verchere, CEO-ul programului „România Eficientă”, declară că proiectul se va focusa pe instituțiile școlare pentru început din mai multe motive, făcând referire atât la educarea tinerilor, cât și la fundamentele de sustenabilitate. Reprezentantul consideră că programul este unul care va aduce perspective bune în viitor, având în vedere că tinerii vor avea o influență pozitivă asupra părinților, astfel, evoluția va fi ușor de sesizat.

„Ne focusăm pe proiectele în şcoli din mai multe motive. Unul fundamental este că educăm tinerii, creăm sustenabilitate şi totodată eficienţă energetică.

La rândul lor, copiii îi vor influenţa pe părinţi. Credem că este o evoluţie care vine la pachet cu educaţia”, explică CEO-ul companiei care a sponsorizat proiectul.

Citește și despre următorul subiect: Distrigaz Sud Rețele se dezvoltă! Rețeaua de distribuție a gazelor naturale a investit 555 milioane de lei pentru modernizarea sistemului