- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Distrigaz Sud Rețele se dezvoltă! Rețeaua de distribuție a gazelor naturale a investit 555 milioane de lei pentru modernizarea sistemului

07 Mar, 18:02 • Constantin Cristina
Distrigaz Sud Rețele a dorit modernizarea sistemului de distribuție, astfel investind o sumă în valoare de 555 milioane de lei. Compania este preocupată în permanență de exploatarea în siguranță a surselor de gaze naturale.
Distrigaz Sud Rețele se dezvoltă! Rețeaua de distribuție a gazelor naturale a investit 555 milioane de lei pentru modernizarea sistemului

Distrigaz Sud Rețele continuă să se dezvolte începând de anul trecut, când a efectuat investiții totale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Suma impresionabilă în valoare de 555 de milioane de lei a fost realizată pentru a atinge două obiective principale pentru companie, a scris digi24.

Exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție și dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale, sunt cele două obiective majore ale firmei. Referitor la modernizarea sistemului de gaze, Distrigaz Sud Rețele a optat pentru înlocuirea conductelor din oțel cu cele din polietilenă și extinderea vieții prin racordarea de noi clienți.

Citește și: Consumul de gaze naturale a scăzut în Uniunea Europeană cu 20,1%

Distrigaz Sud Rețele investește milioane de lei

Anul trecut, firma a investit o sumă considerabilă de 220 milioane de lei pentru înlocuirea a 120 km de conducte și branșamente, a 12.000 posturi de reglare-măsurare și a 250.000 contoare de gaze naturale. Compania nu s-a oprit doar la aceste investiții, pentru a-și asigura o dezvoltare de succes, s-a ales cu achiziționarea de ultimă generație a unor echipamente și tehnologii speciale.

Noile echipamente au adus în ultimii 10 ani, beneficii vizibile companiei, și anume, reducerea semnificativă de 25% a cantităților de gaze naturale destinate consumului tehnologic, dar și diminuarea emisiilor de metan echivalente.

Distrigaz Sud Rețele
Distrigaz Sud Rețele

Distrigaz Sud Rețele a sărit la solicitărilor clienților care au dorit racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale. Aceasta s-a mobilizat și a alocat 335 milioane de lei pentru a extinde lucrările și racordările acestora. Pentru 85.000 de clienți noi conectați la rețea, s-au pus în folosință 430 de km de conducte și realizate 28.000 de branșamente noi.

Firma a pus la dispoziție și servicii online pentru potențialii clienți, fiind primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat eportalDGSR, care este un portal electronic, unde se poate găsi orice fel de informație, accesând site-ul https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/. Prin intermediul paginii online, clienții pot face solicitări sau să depună cereri, să transmită indexul etc, a dezvoltat sursa citată.

Distrigaz Sud Rețele va continua și în anul 2023 efortul investițional în vederea modernizării infrastructurii de gaze naturale pentru a menține standardul ridicat în ceea ce privește exploatarea în condiții de siguranță a sistemului de distribuție pe care îl operează.

Alte articole: România are un nou furnizor de gaze naturale! Cel mai mare importator din Grecia vine în piața românească