- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de 1,4 miliarde de euro la Galați. O companie belgiană construiește o fabrică de baterii pentru industria auto

24 Mar, 12:17 • Cornel Ghimeșan
Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) vrea să investească suma de 1,4 miliarde de euro în construcția unei fabrici de baterii electrice pentru industria auto, la Galați.
Investiție de 1,4 miliarde de euro la Galați. O companie belgiană construiește o fabrică de baterii pentru industria auto

O companie belgiană construiește o fabrică de baterii pentru industria auto. Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) este o companie care are în portofoliu soluții integrate pentru proiectarea și producerea bateriilor electrice.

Citește și Urmează concedieri pe capete! Compania care va da afară 19.000 de angajați în următoarele 18 luni

O companie belgiană construiește o fabrică de baterii pentru industria auto

Compania belgiană desfășoară deja operațiuni în aceste domenii în Belgia, Turcia şi Macedonia și vrea să pună bazele unei fabrici de baterii electrice și în România. La bază stau tehnologiile de producere a celor mai avansate tipuri de celule electrice de tip litiu-ion (PPF), potrivit viata-libera.ro.

Reprezentanții Avesta Battery and Energy Engineering nu au pierdut timpul și au înregistrat deja subsidiara ABEE Rom-Volt, în România.

Fabrica de la Galați va avea o capacitate de 22 GWh pe an, iar ca posibilitate de extindere este prevăzută și o unitate de reciclare a bateriilor, cu o capacitate de 50.000 tone/an. Surse de finanțare.

Potrivit „foii de parcurs” stabilite pentru investiție fabrica ar urma să devină în întregime operațională în 2026. Astfel, până la mijlocul lui 2024, ar urma să fie obținute toate avizele tehnice și administrative necesare, urmând să se treacă în perioada 2024-2025 la achiziția liniilor de producție și amenajarea spațiilor de producție.

Totodată, fabrica de baterii electrice de la Galați ar urma, în faza a doua, care se va derula în perioada 2028-2030, să fie completată cu o fabrică de reciclare a bateriilor și echipamentelor electrice cu o capacitate de 50.000 tone/an, conform planului de afaceri întocmit de compania ABEE.

Investiția, în această etapă, ar urma să aibă o valoare estimată la 200 de milioane de euro.

Vești pentru industria românească!

Liberty Galați a făcut un anunț important pentru industria românească! Furnalul 5 va fi repornit la jumătatea lunii martie a acestui an. Iată care sunt lucrările de mentenanță care au fost realizate până la momentul actual.

Liberty Galați a anunțat repornirea Furnalului 5, după ce lucrările de mentenanță au fost finalizate cu succes, citează economedia.ro. Compania a luat această decizie după ce piața oțelului de la nivel european s-a redresat. Mai mult de atât, costurile de producție s-au îmbunătățit considerabil, fiind un alt motiv care duce la redeschiderea Furnalului 5. Inclusiv finalizarea cu succes a lucrărilor de mentenanță au determinat responsabilii să ia această decizie.

Liberty Galați, investiție de 18.3 milioane de lei în Furnalul 5

La finalul anului 2022, compania a anunțat că va începe lucrările de mentenanță ale Furnalului 5. Investițiile făcute în cadrul acestui program au fost estimate la 18.3 milioane de lei. Reprezentanții Liberty Galați au declarat că vor continua să identifice soluții pentru a crește profitabilitatea companiei.

„Furnalul nr. 5 a beneficiat de un program de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18,3 milioane RON lansat în luna decembrie, care a crescut siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică, asigurând companiei o poziţie solidă în momentul redresării pieţei. LIBERTY Galaţi continuă să investească în proiecte care au rolul de a creşte profitabilitatea companiei, precum dezvoltarea producţiei de tablă şi ţevi şi extinderea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare”, transmite compania printr-un comunicat.

Citește și Volkswagen anunță creșterea masivă a producției auto. Compania vrea să scoată pe piață cel puțin 3 milioane de mașini electrice

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult