- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de aproape 4 milioane de euro într-o comună din România. Primăria a construit un port de la zero. Mii de oameni au fost prezenți la inaugurare

18 Jun, 10:59 • Lupu Alexandra
Sâmbătă seară, 17 iunie, a avut loc inaugurarea noului port construit de la zero de primărie, la Jurilovca, în Tulcea. Mii de oameni au fost prezenți.
Investiție de aproape 4 milioane de euro într-o comună din România. Primăria a construit un port de la zero. Mii de oameni au fost prezenți la inaugurare

Eveniment spectaculos la Jurilovca, în Tulcea! Mii de români s-au adunat sâmbătă seară, 17 iunie, la deschiderea noului port, care a fost construit de la zero de primărie, informează ziare.com. Cele mai așteptate momente de către public au fost focul de artificii și marele spectacol cu drone.

Jurilovca și-a deschis noul port

Deschiderea portului din Jurilovca, în Tulcea, a fost celebrat printr-un eveniment inedit. Mii de români au fost prezenți la inaugurare, acolo unde s-au putut bucura de mâncare din belșug, muzică bună, dar și de un târg de produse artizanale și show-uri speciale. Tehnologia modernă, povestea impresionantă a comunității din Jurilovca, gastronomia locală și tradițiile au fost reunite la eveniment.

Vezi și: Investiţie de 50 de milioane de euro într-o comună din Vâlcea. Vor fi create circa 600 de locuri de muncă

Românii prezenți au avut ocazia de a vedea un spectacol cu drone la inaugurarea noului port. El a avut loc în timpul unei melodii semnate de artistul Nicu Alifantis, invitat la evenimentul organizat de Primăria Jurilovca. El a compus special muzica pentru spectacolul cu drone. „Întoarcerea în port” a fost melodia pe care au auzit-o românii prezenți la inaugurare. Melodia are 7 minute și este inspirată din cântecele locale. A fost înregistrată alături de corul Juraveli din Jurilovca. Spectacolul cu artificii nu a întârziat nici el să apară.

Portul din Jurilovca
Portul din Jurilovca

Noul port turistic din Jurilovca a fost realizat pe baza investițiilor din fondurile europene. Valoarea investițiilor este de aproape 4 milioane de euro. Portul este construit pe malul lacului Razelm și are o capacitate de 120 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru localnici și turiști și una pentru pescari.

Portul a fost prevăzut cu o rampă pentru lansarea și ridicarea ambarcațiunilor, cu 50 de noi locuri de parcare și o insulă cu pasarelă de acces. Totodată, portul are o zonă de promenadă cu spații verzi. Toate pontoanele sunt iluminate și oferă acces la prizele electrice pentru încărcarea ambarcațiunilor cu motor electric.

„Primele locuri de acostare le vom împărți începând cu 20 iunie, după inaugurare.

În primă fază portul va avea o capacitate de 120 de locuri, dar a fost gândit încă de la început, pe infrastructura creată, ca să putem achiziționa pontoane plutitoare și să creăm până la 300 de locuri de acostare în următorii doi ani”, a declarat Eugen Ion, pentru Focus Press, primarul comunei Jurilovca.

Te-ar putea interesa și: Comuna din România care va găzdui o fabrică Volkswagen. Noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru români