- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție mamut de 175 milioane de euro: Guvernul a aprobat construcția stadionului „Nicolae Dobrin” din Piteşti și stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța

30 Apr, 14:18 • Bumbeneci Diana
Guvernul a dat undă verde noului stadion „Nicolae Dobrin” din Piteşti / Investiţia este de peste 372 milioane lei, cu TVA / Un alt stadion va fi construit la Constanţa și va purta numele lui Gheorghe Hagi
Investiție mamut de 175 milioane de euro: Guvernul a aprobat construcția stadionului „Nicolae Dobrin” din Piteşti și stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța

Guvernul

a aprobat, în ultima ședință din luna aprilie, un memorandum care dă undă verde începerii construirii noului stadion „Nicolae Dorin” în Piteşti, a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Ea a mai spus că e o investiţie majoră pentru municipiu, iar stadionul va avea 15.200 de locuri şi valoarea totală pentru acest proiect este de 372.856.532 de lei cu TVA, cea mai mare parte a finanţării fiind suportată de la bugetul de stat.

Undă verde pentru un mare stadion

Un alt proiect anunţat de către premierul Marcel Ciolacu cel de construire a stadionul ce poartă numele marelui fotbalist „Gheorghe Hagi”, la Constanţa. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri.

“Avem şi două proiecte majore în domeniul sportului, prin care onorăm doi mari sportivi ai ţării şi îi mulţumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privinţă. Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist Gheorghe Hagi, la Constanţa. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri. Al doilea este Stadionul “Nicolae Dobrin”, în cinstea acestui fotbalist român de excepţie. Stadionul din Piteşti va costa circa 75 de milioane de euro şi va avea 15.200 de locuri”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Vezi și: Schimbare majoră pentru firmele din România. Marcel Ciolacu: „Aprobăm o ordonanță de urgență, preluând observațiile mediului privat”

stadion
stadion

„Undă verde pentru cel mai modern stadion din ţară, la Piteşti! Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat astăzi un Memorandum care dă undă verde începerii construcţiei noului stadion «Nicolae Dobrin» din Trivale! Sunt mândră să fac parte din Guvernul care va realiza această investiţie majoră pentru municipiul Piteşti! Sunt mândră să fac parte dintr-o echipă performantă care construieşte la Argeş! Oraşul care l-a dat ţării şi lumii pe inegalabilul Dobrin merită să aibă o arenă de nivel internaţional! Felicitări primarului Cristian Gentea care, împreună cu echipa sa, a reuşit să transforme în realitate un vis al sutelor de mii de suporteri ai echipei FC Argeş din judeţ şi din ţară”, a scris Simona Bucura-Oprescu, marţi pe Facebook.

Oficialul a mai transmis că noul stadion -va avea peste 15.000 de locuri şi „nu va însemna numai cea mai modernă arenă din ţară, ci şi o investiţie de regenerare urbană de amploare în zona Trivale”.

„Cu o certificare UEFA 4, stadionul va fi eligibil pentru a găzdui competiţii fotbalistice internaţionale la cel mai înalt nivel. Toate tribunele vor fi acoperite. Municipiul Piteşti are un număr de aproximativ 37.000 de copii şi elevi şi, în mod tradiţional, reprezintă o reală bază de selecţie pentru viitori campioni. Este de salutat, aşadar, faptul că în cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat şi Centrul de copii şi juniori al FC Argeş. Valoarea investiţiei este de 372.856.532 de lei cu TVA, cea mai mare parte a finanţării fiind suportată de la bugetul de stat”, a completat Bucura-Oprescu.

Ai mai putea citi: Meteo Paște 2024. A fost actualizată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult