- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție uriașă în Iași! Un corp de clădire a fost inaugurat. Costurile s-au ridicat la peste 8 milioane de euro

31 Mar, 22:45 • Cornel Ghimeșan
Compania Continental a inaugurat un nou corp de clădire la Iași. În noul centru de testare își vor desfășura activitatea aproximativ 150 de ingineri, având ocazia de a lucra pe echipamente de ultimă generație
Investiție uriașă în Iași! Un corp de clădire a fost inaugurat. Costurile s-au ridicat la peste 8 milioane de euro

Vineri, Compania Continental a inaugurat un nou corp de clădire la Iași. Aceasta include și o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto, dar și o parcare care dispune de nu mai puțin de 210 locuri pentru angajații firmei. Investiția pentru aceasta a fost una semnificativă, ridicându-se la peste 8 milioane de euro. Printre altele, a presupus și contruirea unor noi laboratoare de testare, care sunt dispuse pe două niveluri.

Citește și: Top chirii 2023. Cât te costă să închiriezi o garsonieră în Iaşi, Timişoara, Cluj sau Bucureşti

Aceasta zonă de testare a fost echipată cu infrastructura necesare pentru efectuarea testelor funcționale pentru sistemele de frânare auto. Mai mult, la parterul clădirii din Iași au construit un garaj care va servi la testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto, dar și un sistem pentru testarea frânelor, spațiul dispunând și de un sistem de evacuare a fumului.

În noul centru de testare își vor desfășura activitatea aproximativ 150 de ingineri, având ocazia de a lucra pe echipamente de ultimă generație, respectiv standuri de testare, camere climatice şi de şoc termic, dar şi simulatoare de mediu.

Investiție de milioane la Iași

Aceste echipamente de ultimă generație vor permite simularea condiţiilor reale de lucru ale produselor create de companie şi validarea noilor sisteme.

„Infrastructura clădirii respectă ultimele tendinţe în materie de eficienţă energetică şi sustenabilitate. Acoperişul este complet acoperit cu panouri fotovoltaice care asigură energia electrică pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice, precum şi pentru sistemul complet de iluminat. Pe timp de vară, apa caldă este produsă şi livrată numai prin utilizarea panourilor solare amplasate pe acoperişul clădirii.

Întreaga construcţie are o izolare termică foarte eficientă, asigurată prin utilizarea celor mai bune materiale pentru a menţine o temperatură stabilă a mediului interior, cu un consum minim de energie. În plus, folosim un sistem inteligent de control la distanţă a echipamentelor tehnice şi un sistem de management al parcării privind accesul şi disponibilitatea locurilor”, a declarat Marian Petrescu, directorul sediului din Iaşi al Continental.

Angajații vor dispune de peste 600 de locuri de parcare, după ce în noua clădire Continental Iaşi a fost amenajată şi o parcare cu 210 locuri.

„La Iaşi creăm impact prin punerea în aplicare a unor idei inovatoare care contribuie la mobilitatea durabilă a viitorului. Continental participă activ la tranziţia către o mobilitate fără emisii. Aproximativ o treime dintre cei 19.000 de angajaţi din sectoarele Automotive, Tires şi ContiTech ale grupului din România, dezvoltă în prezent produse, servicii şi tehnologii pentru industria auto la nivel mondial.

Acestea oferă pasagerilor experienţe unice şi confort şi prin creşterea autonomiei, siguranţei şi eficienţei, precum şi prin conectivitate, automatizare şi interacţiune prin intermediul instrumentelor de bord, sistemelor electronice de siguranţă pasivă şi activă, radare şi senzori, anvelope, curele de distribuţie, furtunuri pentru inducţia aerului, unităţi electronice şi tehnologii inovative software pentru o mobilitate inteligentă“, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România, prezent vineri la Iaşi.

Începând din anul 2006, compania Continental desfăşoară la Iaşi activităţi de cercetare şi dezvoltare a tehnologiilor de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică, conectivitate şi conducere autonomă.

Alte articole: Afacerea a doi tineri din Iași a luat avânt în 2023. Cu un simplu apel telefonic, mormintele rudelor decedate sunt complet transformate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult