- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ioan Popa se gândește să vândă Transavia. Omul de afaceri a angajat banca de investiții Rothschild pentru a testa piața

20 Feb, 17:15 • Stefan Simion
Transavia ar putea ajunge la vânzare! Ioan Popa a angajat deja banca de investiții Rothschild pentru a evalua piața.
Ioan Popa se gândește să vândă Transavia. Omul de afaceri a angajat banca de investiții Rothschild pentru a testa piața

Cel mai mare producător de carne de pui din România, Transavia, are mari șanse de vânzare în acest an! Conform ziare.com, omul de afaceri Ioan Popa a angajat deja banca de investiții Rothschild pentru a analiza domeniul.

Ioan Popa se gândește să vândă compania Transavia, considerată una dintre cele mai importante din România, în ceea ce privește producția cărnii de pui. La momentul actual, banca de investiții Rothschild testează piața, analizând interesul pentru o eventuală achiziție a companiei. Demersul a început încă de la finalul anului trecut.

Transavia, șanse mari de vânzare

Încă de la finalul anului trecut, responsabilii Rothschild testează piața și analizează care sunt șansele ca Transavia să fie cumpărată. La ora actuală, în piață circulă dosarul de prezentare al companiei. Situația este explicată prin simplul fapt că omul de afaceri, Ioan Popa, vrea să afle care este evaluarea societății.

Citește și: Protecția Consumatorului a luat decizia! Ce va păți producătorul conservelor din excremente de urs

Transavia
Transavia

La finalul lui 2022, responsabilii companiei au anunțat că pregătesc investiții record pentru modernizarea liniei de procesare a cărnii de pui. Lucrările au fost estimate la 17 milioane de lei, care de altfel, i-ar fi permis societății să dubleze capacitatea de prelucrare. Pentru aceste schimbări, reprezentanții companiei au aplicat încă de anul trecut pentru obținerea ajutorului de la stat, în valoare de 8.8 milioane de lei. Responsabilii Transavia susțin că lucrările vor fi finalizate în 2023, cu sau fără obținerea subvențiilor.

Compania cu peste 2.300 angajați este considerată liderul național al producătorilor de carne de pui. Societatea deține 29 ferme de creștere a păsărilor, 4 ferme de producție vegetală și 1 pentru nutrețuri combinate. În toate aceste locații există abatoare de ultimă tehnologie, iar 25% din producția anuală este transmisă în mai multe state europene, pentru export. Interesul pentru cumpărarea societății ar putea fi unul mare, având în vedere că, în 2021, cifra de afaceri a fost estimată la 792 milioane de lei, iar profitul net a valorat 20 milioane de euro.

Vezi și: Lovitură puternică pentru micii producători români! Cea mai mare fabrică de lactate din Dâmbovița se închide pentru următorii 3 ani

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult