- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac lasă pe toată lumea fără cuvinte! S-a aflat pe ce cheltuie magnatul 1,5 milioane de euro anual

16 Jun, 12:37 • Constantin Cristina
Cel mai bogat român în 2023, Ion Țiriac, are o plăcere vinovată. Pe ce cheltuie magnatul suma colosală de 1,5 milioane de euro anual.
Ion Țiriac lasă pe toată lumea fără cuvinte! S-a aflat pe ce cheltuie magnatul 1,5 milioane de euro anual

Ion Țiriac a dat toată lumea peste cap! Magnatul a dezvăluit pe ce cheltuie el o avere în fiecare an, a informat playsport.ro. Țiriac nu se poate abține să nu cheltuie 1,5 milioane de euro anul.

Pasiunea care îl scutură pe cel mai bogat român în fiecare an de 1,5 milioane de euro este pentru avioane. Fostul mare jucător de tenis a dezvăluit de ce cheltuie atât de mulți bani.

Citește și: Ion Țiriac, implicat într-un mare proiect. Ce se întâmplă cu averea miliardarului

Ion Țiriac lasă pe toată lumea fără cuvinte! S-a aflat pe ce cheltuie magnatul 1,5 milioane de euro anual

Ion Țiriac dă foarte mulți bani pentru a plăti asigurarea aeronavelor, pentru care plătește până la 10% din valoarea totală a acestora. Magnatul deține o imensă colecție atât de mașini, cât și de avioane, însă vedeta din colecția de avioane este Bombardier G5000, pentru care bărbatul a plătit 30 de milioane de euro.

avion Ion Țiriac
avion Ion Țiriac

Țiriac mai are și alte cheltuieli. Costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.

Cândva, magnatul își conducea singur avioanele.

„Pilotez pentru că nu am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă. Copilot să fie altul, eu sunt comandant, stau în stânga. Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul înseamnă că nu îl merită”, a declarat, în trecut, Ion Țiriac.

Averea lui Ion Țiriac a lăsat englezii fără cuvinte

Britanicii au analizat în detaliu cum s-a îmbogățit Ion Țiriac, după Revoluție. În vârstă de 84 de ani, omul de afaceri are o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

„A înființat prima bancă privată din țară, care s-a dovedit a fi un succes răsunător și chiar l-a ajutat să devină ‘primul miliardar român’ și primul care a intrat pe lista bogaților întocmită de Forbes”, a amintit sursa citată anterior.

Alte articole: Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac. Transformarea este incredibilă, în doar 3 ani