- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac, implicat într-un mare proiect. Ce se întâmplă cu averea miliardarului

03 Jun, 22:17 • Stefan Simion
Ion Țiriac este recunoscut drept un mare filantrop. De-a lungul timpului, miliardarul român a donat bani pentru sportul românesc și pentru sănătate. De curând, afaceristul a acceptat să fie implicat într-o nouă campanie. 
Ion Țiriac, implicat într-un mare proiect. Ce se întâmplă cu averea miliardarului

Ion Țiriac și-a dat „OK-ul” pentru campania „Spitale publice din bani privați”, la provocarea mai multor persoane publice.

„Am văzut că vă pasă și vă felicit pentru cei 2 euro donați anul trecut. Dar de sărăcit, pe departe!

Nu m-ați sărăcit! Pentru această rațiune, vă dau ocazia și anul acesta. Haide, mână de la mână! 2 euro voi, eu îi dublez cum am promis anul trecut și m-am achitat de promisiune ca întotdeauna.

Dar dați-vă un pic silința! Vorbiți în familie, vorbiți cu prieteni, vorbiți împrejur. De ce? Bani privați, ai noștri, care se duc la spitalele statului. Care, de fapt, nu sunt ale statului, sunt tot ale noastre, ale oamenilor, pentru că noi avem nevoie de ele. Mișcați-vă, hai, la treabă! Și pe urmă să știți ceva.

Dacă mă sărăciți, mă duc și eu pe urmă înapoi la treabă. Ia uitați-vă la mine, sunt tânăr, voinic, am tot ce îmi trebuie! Și mă duc la treabă, fraților, iar într-un an – doi, iar sunt în fața voastră. Și o facem la fel cum am făcut-o”, a declarat Ion Țiriac.

Ce presupune campania „Sărăcește-l pe Țiriac!”

Anul trecut, fundația lui Ion Țiriac a donat pentru renovarea unei secții de pediatrie. Afaceristul a acceptat sub numele îndemnul „Sărăcește-l pe Țiriac!” să fie distribuită o poză cu el îmbrăcat în om al străzii.

„Anul acesta avem toate șansele să îl sărăcim pe Ion Țiriac, pentru că a fost de acord să dubleze toate SMS-urile, inclusiv pe cele de 4 euro și pe cele trimise din Anglia!”, a precizat unul dintre inițiatorii campaniei, într-un videoclip distribuit pe Instagram.

„Nu avem sursă mai bună din care FACEM decât banii veniți din SMS. Mulți, puțini, vin lună de lună. 2, 4 euro sau lire pentru Anglia. Domnul Ion Țiriac și a sa fundație le dublează în fiecare an, în luna iunie.

Ce lună mai bună să vă abonați? Sau să treceți de la 2 la 4 euro? Sau să le lăsați pe amândouă și să fie 6 euro recurenți.

Țiriac vă promite dublarea și eu schimbarea. Și a spitalelor dar și a sistemului sanitar în întregime”, se mai menționează pe pagina inițiatorilor.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult