- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac nu renunță la sport, după ce Guvernul a desființat Ministerul Sportului. Ce investiții puternice are în vedere miliardarul?

26 Jun, 19:08 • Constantin Cristina
Ion Țiriac anunță investiții majore în sportul românesc, după ce Guvernul a eliminat Ministerul Sportului.
Ion Țiriac nu renunță la sport, după ce Guvernul a desființat Ministerul Sportului. Ce investiții puternice are în vedere miliardarul?

Ion Țiriac, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, este revoltat din cauza Guvernului după ce a desființat Ministerul Sportului, a informat cancan.ro.

Așa că, miliardarul nu vrea să renunțe la sport și dorește să se implice și mai mult, anunțând investiții majore în sportul românesc. Fostul mare tenismen are obiective destul de înalte și speră să le ducă la bun sfârșit.

Citește și: Dezvăluire șoc în România! Ion Țiriac, aproape de patul morții! „A căzut lemn”

În momentul în care noul Guvern a hotărât să reorganizeze lista ministerelor, Ministerul Sportului a fost eliminat și transformat într-o agenție separată condusă de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Ion Țiriac nu renunță la sport, după ce Guvernul a desființat Ministerul Sportului. Ce investiții puternice are în vedere miliardarul?

Așa că, Țiriac s-a ambiționat și susține că „nu facem o revoluție totală, începând de la grădiniță, nu avem nicio șansă”. În plus, miliardarul a anunțat că va continua să facă investiții majore în sportul românesc. În primul rând, Țiriac vrea să aducă la București un turneu ATP de 500 de puncte. Pentru asta el este dispus să pună la bătaie nu mai puțin de 30-40 de milioane de euro. Totodată, fostul mare tenismen are în plan să facă la Otopeni o academie de tenis, o sală dedicată gimnasticii, dar și un nou bazin de înot.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

„Zău că îmi sângerează inima când văd că suntem o agenție… de turism sau una de gunoi, ce suntem?! Noi, sportul? Epoca noastră e de 10 ori mai bună decât cea a comunismului, a lui Ceaușescu. Dar sportul e într-o groapă. Dacă nu facem o revoluție totală, începând de la grădiniță, nu avem nicio șansă. Singurul lucru pozitiv e că e Lipă acolo, un om din sport. Dar cred că e pusă politic, iar un om politic pus nu poate face nimic. Sportul este totul, viață, sănătate. Nu avem de unde culege pentru că nu am semănat.

Eu nu mă mai ocup de sport, am terminat și cu tenisul. Mă ocup acum de treburile pe care trebuie să le montez pentru România. Îmi trebuie turneul ATP de 500 de puncte în România, dar e foarte, foarte greu, aproape imposibil. Chit că pun 30-40 de milioane la bătaie. Și nu de lei! Trebuie să fac lucrurile de la Otopeni, academia de tenis, centralul de tenis, sala lui Nadia. I-am promis și trebuie să o fac. Piscina lui Potec, o voi face și pe ea. De asta mă ocup acum. Ministerul Tineretului și Sportului… eu aș fi desființat absolut tot înainte să desființez sportul”, a declarat Ion Țiriac.

Alte articole: Ion Țiriac lasă pe toată lumea fără cuvinte! S-a aflat pe ce cheltuie magnatul 1,5 milioane de euro anual