- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac, sfat de 100 de milioane de euro pentru Simona Halep. Ce trebuie să facă acum fosta campioană

25 Sep, 15:33 • Bumbeneci Diana
Ion Țiriac este unul dintre susținătorii Simonei Halep, în scandalul de dopaj care a făcut înconjurul lumii. Țiriac susține că Halep are șansa să scape de suspendare și să câștige și bani grei.
Ion Țiriac, sfat de 100 de milioane de euro pentru Simona Halep. Ce trebuie să facă acum fosta campioană

Fostul mare tenismen Ion Țiriac este de partea Simonei Halep și susține că el, dacă ar fi în locul Simonei Halep, ar da în judecată toate organismele internaționale și ar cere despăgubiri de 100 de milioane de euro. Țiriac susține că Halep ar scăpa și de suspendare, dacă ar câștiga toate procesele și că ar avea șanse să facă asta.

Ion Țiriac, sfat de 100 de milioane de euro pentru Simona Halep

„O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul. Nu-i posibil să ţii un om, să-i distrugi viaţa, nu cariera. Să-i distrugi viaţa, moralitatea şi toată treaba şi după un an, fleosc, îi dau 4 ani repede că ce se întâmplă, dacă cumva… Dacă aş fi Simona, aş da în judecată federaţia internaţională, aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. ITIA, ITIMA, i-aş da în judecată nu pentru un milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa… E vorba de 100 de milioane, nu de 1 milion.

Eu în locul Simonei aş face-o, începând cu federaţia internaţională, IŢIA, mitia, WADA, cu cel care mi-a dat asta. Şi e foarte important, cine mi-a dat-o? Că ea nu s-a dus la farmacie.

Cum dracului vineri a fost negativă şi după 72 ore pozitivă cu 000,1? Bag mâna în foc şi acum că Simona Halep la 31 ani n-a avut niciun fel de intenţie sau nevoie de ceva în plus ca să dea cu dreapta mai bine”, a spus Ion Ţiriac în cadrul unui eveniment”, a declarat Ion Țiriac, potrivit Orange Sport.

Amintim că în comunicatul oficial s-a prezentat: „Jucătoarea Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea regulamentului Anti-Doping din tenis”. Anunțul a venit la doar o zi distanță după ce românca a părăsit oficial clasamentul WTA. Ultimul meci al lui Halep a avut loc pe 29 august, anul trecut, la US Open, împotriva Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Cu câți bani rămâne Simona Halep, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a suspendat-o patru ani pentru dopaj
Simona Halep

Pe site-ul oficial, ITIA a dat mai multe detalii despre măsura drastică aplicată Simonei.

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic.

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare
Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină„, se arată în comunicat.

Vezi și: Simona Halep a dat lovitura! Sportiva s-a îmbogățit cu 5 milioane de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult