- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jean Valvis, despre relația Grecia – România: „Să descoperim noi oportunități de colaborare. Avem o istorie comună de 400-500 de ani”

25 Mar, 21:00 • Bumbeneci Diana
Jean Valvis, unul dintre cei mai mari antreprenori din țara noastră, vorbește despre relația dintre Grecia și România.
Jean Valvis, despre relația Grecia – România: „Să descoperim noi oportunități de colaborare. Avem o istorie comună de 400-500 de ani”

Jean Valvis a intrepretat mai multe melodii grecești vechi, în cadrul podcastului ”Lucruri simple by Horia Brenciu”. De Ziua Națională a Greciei, antreprenorul elvețian de origine greacă Jean Valvis a vorbit despre legătura puternică dintre România și Grecia.

Jean Valvis, despre relația Grecia – România

Ai mai putea citi: Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă” pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

”Avem o istorie comună de 400-500 de ani și de aceea e bine să celebrăm relația noastră și, cu ocazia Zilelor Naționale, să le reamintim celor tineri că aceste două popoare sunt împreună de 400-500 de ani, de fapt din epoca Imperiului Bizantin.

La mulți ani Grecia, la mulți ani România!”, a spus Jean Valvis la Antena 3 CNN.

Întrebat cum sărbătorește un grec aflat în România de ziua Greciei:

Jean Valvis
Jean Valvis

Cu tot sufletul și cu niște evenimente culturale care vor avea loc la Ateneu, cu grupul meu și cu Aqua Carpatica. Noi suntem sponsorii. Va fi un mare concert. Sărbătorim pentru că ne amintim de oamenii care acum 200 și ceva de ani spuneau acest proverb al revoluției din Grecia: este mai bine o oră de viață în libertate decât 40 de ani de sclavie și pușcărie. Sloganul rămâne foarte viu și foarte actual, pentru că în continuare tirania n-a dispărut de pe Pământ și chiar aici, aproape de noi, constatăm cât de mult rău poate să facă.

Românii și grecii sunt frați, sunt popoare înfrățite. Acum suntem în fața unei mari provocări care amenință libertatea și gândirea liberă. Dar războiul din Ucraina poate să devină și o oportunitate, dacă se va face un plan de reziliență care să ne ajute să depășim această perioadă și să descoperim noi oportunități de colaborare, cum este cea energetică, pe axa Alexandroupolis, unde se construiește acest canal pentru gazul lichefiat”, a declarat Jean Valvis.

Ai mai putea citi și: Jean Valvis, despre succesul Aqua Carpatica! De ce nu va vinde niciodată integral!? „Am dat cuvântul meu de onoare copiilor mei că voi preda șefia afacerii, poziția de CEO”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult