- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jobul ideal cu salariul de vis! Locul de muncă cu 1.000 de euro salariu de care fug toți românii

23 May, 21:19 • Constantin Cristina
Visezi la un loc de muncă cu 1.000 de euro salariul? Angajatorii abia așteaptă noi candidați, însă nimeni nu vrea să audă de acest job.
Jobul ideal cu salariul de vis! Locul de muncă cu 1.000 de euro salariu de care fug toți românii

În România există joburi bine plătite în care se poate câștiga un salariu destul de frumos, mai exact de 1.000 de euro pe lună sau poate chiar mai mult, a anunțat gandul.ro. Cine caută acest loc de muncă ideal este Horeca. Angajatorii au dat zvon în țară pentru locurile de muncă disponibile, însă nimeni nu-și face apariția.

Citește și: Ce salariu primește un angajat din HORECA, de pe litoralul din Bulgaria. Patronii, exasperați de lipsa forței de muncă

Jobul ideal cu salariul de vis! Locul de muncă cu 1.000 de euro salariu de care fug toți românii

Noul sezon este pe cale să înceapă, iar în domeniul Horeca suflă vântul, deoarece nimeni nu este dispus să se angajeze pe litoral pe salarii de 1.000 de euro.

În această ordine, ospătarii devin cetățeni străini din țări sărace din Asia sau studenți care doresc să facă un ban pe timpul verii.

Job Horeca
Job Horeca

„Am fost la Bursa locurilor de muncă, am ofertat ospătari şi barmani pentru pensiunea noastră, dar, din păcate, nu există interes pentru aceste locuri de muncă”, a explicat un proprietar de pensiune pentru sursa citată.

Motivul pentru care oamenii fug de aceste locuri de muncă în sezonul estival este că este necesară o forță de muncă mai mult decât în alte perioade ale anului. Posturile care sunt cele mai bine plătite din Horeca sunt cele de barman și ospătar, iar salariile lor pot oscila între 800 și 1.000 de euro.

Potrivit statisticilor de pe platformele de angajare, în urmă cu o lună, numărul locurilor de muncă oferite pe litoral a crescut semnificativ cu 25%, însă nu este prea multă bătaie pe ele.

În Constanța se caută în disperare bucătari și salariile oferite ajung la 1.500 de euro pe lună, pe când un ghid turistic sau un asistent de recepție au salarii cuprinse între 500 și 900 de euro. Mai mult, un manager de restaurant este plătit între 1.000-1.500 de euro/lună. Pe lângă Constanța, orașele mari care caută personal sunt București, Brașov și Cluj-Napoca.

Alte articole: HoReCa și Turism, nevoie urgentă de personal! Sezonul estival la un pas de deschidere. Iată ofertele de joburi disponibile