- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jobul secundar profitabil care se plătește cu 200 de dolari pe oră! Domeniul nu poate lipsi de pe piață și nu este nevoie de facultate

15 May, 17:05 • Constantin Cristina
Cel mai profitabil job secundar din lume, dar și cel mai vechi din lume este notariatul. Este domeniul cel mai căutat și cel mai bine plătit, ajungând chiar și la 200 de dolari pe oră.
Jobul secundar profitabil care se plătește cu 200 de dolari pe oră! Domeniul nu poate lipsi de pe piață și nu este nevoie de facultate

Pentru a găsi în ziua de azi un job bine plătit și stabil trebuie să depui foarte mult efort pentru a găsi ceva convenabil, însă pentru notariat, ca job secundat nu ai nevoie de facultate și poți ajunge să câștigi chiar 200 de dolari pe oră, a informat businessmagazin.ro.

Vezi și: Notarii scapă de obligativitatea de a raporta la ANAF tranzacțiile imobiliare sub 450.000 de lei

Jobul secundar profitabil care se plătește cu 200 de dolari pe oră

Este un domeniu destul de vechi, însă în prezent se câștigă foarte bine, evoluând în bine. Pe lângă munca principală pe care trebuie să o facă orice notar, s-au adăugat acum și notari specializați în dosare de proprietate și documente de împrumut.

Notarii care se ocupă de zona de real-estate sau împrumuturi pot cere mai mult pentru că se ocupă de ipoteci sau credite, adesea în termene foarte scurte.

Deoarece este un domeniu flexibil, dar și solicitant, poate fi remunerat cu până la 20.000 de dolari pe lună ca agent cu jumătate de normă, potrivit Asociației Naționale a Notarilor.

job notar
job notar

Așadar, oricine cu vârsta de peste 18 ani, poate deveni notar. Nu sunt necesare studii superioare, deși unele state, precum California, New York, cer ca notarii să urmeze un curs de formare și să treacă un examen special.

Notarii care se ocupă de zona de împrumuturi sau real-estate sunt plătiţi în general cu sume care variază între 75 şi 200 de dolari pe oră.

„Aş spune că cel puţin 70% dintre programările pentru semnături sunt seara sau în weekend, aşa că acesta este un job secundar perfect şi flexibil pentru cineva un program obişnuit de 8 ore”, a declarat Mark Wills, proprietarul Loan Signing System şi notar care activează în domeniu de peste 20 de ani.

Drumul către notariat, mai ales în zona de imobiliare şi credite, necesită ca individul să treacă printr-un proces de formare care poate dura între patru şi nouă săptămâni.

Alte articole: Părinții care nu plătesc pensia alimentară stabilită la notar riscă să se aleagă cu dosar penal. Propunerea a fost înaintată în Parlament