- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis face primele declarații publice după eșecul României cu privire la aderarea la Schengen: „Acest vot m-a supărat şi m-a dezamăgit! Mulţi sunt de-a dreptul revoltaţi şi pot să îi înţeleg!”

12 Dec, 20:55 • Cornel Ghimeșan
Săptămâna trecută, Austria a blocat aderarea României la Schengen spre supărarea întregii țări. Klaus Iohannis a făcut astăzi primele declarații cu privire la acest subiec, punând accent pe faptul că deși este dezamăgit de această situație, acest lucru nu îl va împiedica să continue demersurile pentru aderare.
Klaus Iohannis face primele declarații publice după eșecul României cu privire la aderarea la Schengen: „Acest vot m-a supărat şi m-a dezamăgit! Mulţi sunt de-a dreptul revoltaţi şi pot să îi înţeleg!”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat luni seară „supărat şi dezamăgit” de faptul că România nu a obţinut toate voturile în vederea aderării la spaţiul Schengen şi a menţionat că este hotărât să ducă lucrurile „mai departe” până când ţara noastră va deveni membră a spaţiului de liber schimb.

Citeștie si: Primăria Capitalei a adunat 10.000.000 de lei din parcări în anul 2022. Ce va face Municipalitatea cu banii

Primele declarații ale lui Klaus Iohannis cu privire la eșecul Schengen

„România este foarte activă în combaterea migraţiei ilegale. De aceea, nici românii nu au înţeles de unde până unde acest refuz. Şi oamenii sunt supăraţi, mulţi sunt de-a dreptul revoltaţi şi pot să îi înţeleg. Dar în politică nu contează dacă eşti supărat sau frustrat sau bucuros. În politică noi suntem aleşi pentru a rezolva problemele comunităţii, problemele naţiunii şi asta voi face eu în continuare. Acest vot, chiar dacă m-a supărat şi m-a dezamăgit, nu mă face să dau înapoi şi personal voi rămâne foarte conectat la fenomen şi sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România devine membră a Spaţiului Schengen.

Asta nu va fi simplu. Acum, miercuri şi joi, probabil şi vineri, vom avea o întrunire a Consiliului European şi cu certitudine voi ridica această problemă în Consiliul European. Va fi o dezbatere, vor fi probabil diferite opinii, dar un nou vot va fi doar atunci când se întruneşte iar Consiliul JAI şi din datele pe care le avem în acest moment este greu de crezut că în aşa puţine zile va exista o schimbare de opinie la partea austriacă”, a arătat Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

România atacată din nou de cancelarul austriac! „Aceste țări nu pot să cunoască cu adevărat numărul de migranți”

În 16 noiembrie, aici, la București, a avut loc o întrunire a miniștrilor de interne. La final, ei au emis o declarație, care a fost foarte clară: România și Bulgaria sunt bine primite în Schengen. Doar două zile mai târziu ministrul austriac declara că Austria nu poate să admită o lărgire a spațiului Schengen. Au fost vehiculate diferite date, care nu au corespuns cu datele noastre și Frontex. Când a fost votul a avut loc un lucru interesant: Austria a spus că spațiul Schengen nu poate să fie extins, dar pentru Croația a știut să voteze da.

Alte articole: Categoriile de români care sunt obligați să facă cerere pentru plafonarea prețului la energie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult