- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Legile Educației, în dezbaterea finală. „S-a avut în vedere expertiza instituțiilor de la nivelul UE”

29 Mar, 17:02 • Bumbeneci Diana
Legile Educației ajung azi la dezbaterea finală. Prima decizie a Guvernului a fost deja luată, fiind vorba despre neincluderea grilei de salarizare în discuțiile Executivului.
Legile Educației, în dezbaterea finală. „S-a avut în vedere expertiza instituțiilor de la nivelul UE”

Guvernul anunță că legile Educației intră în dezbaterea finală și vor fi trimise în Parlament. Ligia Deca: „Vorbim despre o nouă paradigmă la nivelul societății”

Legile Educației, la votul final

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de guvern. Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 29 martie, în deschiderea ședinței de guvern, că pachetul legilor Educației intră în dezbatere finală.

Nicolae Ciucă, despre Legile Educației
Nicolae Ciucă, despre Legile Educației

Avem azi în final proiectele de legi ale Educației. Vor intra în dezbaterea finală în ședința de guvern. Este pachetul de legi pe care cu toții îl așteptăm pentru că educația, alături de sănătate reprezintă domenii prioritare ale guvernării. (…) S-a avut în vedere expertiza instituțiilor de la nivelul UE și am convingerea că tot ceea ce s-a urmărit prin proiectul România Educată a fost cuprins în acest pachet legislativ”, a afirmat Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de Guvern.

Decizia Guvernului nu au trecut neobservate de ministrul Educației. De cealaltă parte, Ligia Deca a precizat că noile legi au la bază viziunea proiectului „România Educată”, proiect dezvoltat de președintele Klaus Iohannis.

În ședința de guvern de azi supunem pachetul de legi ale Educației, adică legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, care au la bază viziunea proiectului România Educată. Următorul pas firesc este ca acest pachet legislativ este să intre în dezbaterea parlamentară, deci într-o nouă dinamică. Ne dorim ca reformele să poată fi implementate cât mai repede, în corelare cu PNRR.Vorbim despre o nouă paradigmă la nivelul societății, despre prioritizarea educației”, a transmis Ligia Deca.

Vezi și: Este oficial! Guvernul anunță că profesorii își iau adio de la salarii mărite în 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult