- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lidl dă lovitura fără precedent în România și investește aproape 50 de milioane de euro într-un depozit de 8 hectare. Investiția mamut a nemților va fi într-o locație complet neașteptată!

28 Feb, 07:48 • Bumbeneci Diana
Lidl are în plan să deschidă un depozit în valoare de 50 de milioane de euro, pe o extindere de 8 hectare. Discounterul german deține deja toate depozitele în proprietate.
Lidl dă lovitura fără precedent în România și investește aproape 50 de milioane de euro într-un depozit de 8 hectare. Investiția mamut a nemților va fi într-o locație complet neașteptată!

Lidl este cunoscut drept liderul comerțului local, având afaceri de aproape 15 miliarde de lei în 2021, plus 15% și creșteri majore de la un an la altul, de aici fiind și dorința de extindere. Acum, discounterul nemțesc urmărește să deschidă cel mai mare depozit pe plan local, fiind extins pe 8 hectare.

Lidl cuprinde nu mai puțin de 350 de magazine de discount pe teritoriul țării noastre și tinde să se extindă tot mai mult, de la o zi la alta. Discounterul nemțesc are în plan să înființeze cel mai mare depozit de pe plan local, ce va măsura 8 hectare (adică 80.500 mp), conform datelor analizate de ZF. Ce este inedit este faptul că suprafață pe care va fi construit depozitul este aproape dublă față de media celorlalte centre logistice deja existente la români.

Compania are deja șase centre logistice pe plan local, cel mai recent fiind inaugurat chiar în 2023. Acesta este amplasat aproape de București, măsoară 56.000 mp și este astăzi cel mai extins ca suprafață dintre cele deținute de companie.

Nemții de la Lidl mai dețin și depozite în zona Fundeni de lângă București, în Chiajna (lângă București), la Nedelea (lângă Plo­iești), Iernut (lângă Târgu-Mureș), Lugoj și în Cordun, o localitate de lângă Roman.

Unde va fi amplasat noul centru Lidl

Noul centru logistic va fi amplasat în localitatea Ariceștii Rahtivani din Prahova. Locația este la aproximativ 10 kilometri de Nedelea, unde există deja un depozit Lidl. Oficialii discounterului german nu au răs­puns solicitării sursei citate în legătură cu investiția mamut.

Ai mai putea citi: Alertă alimentară! Lidl restricționează vânzarea de roșii, ardei și castraveți

Lidl
Lidl

De altfel, lanțul de magazine din Germania deține toate depo­zite în proprietate, față de alți jucători care preferă să le închirieze de la jucătorii specia­lizați. De regulă, rețelele germane merg pe modelul proprietății.

În medie, un centru logistic de 4-5 hec­tare costă 20-30 milioane de euro, conform celor mai recente date ZF, astfel încât noua investiție Lidl ar putea ajunge la 40-50 milioane de euro, conform estimărilor. Construcția unui nou centru logistic vine în contextul în care compania continuă expansiunea în România. Astăzi, sunt circa 350 de unități.

Din ianuarie 2022 până în ianuarie anul acesta, am inaugurat 38 de unități, dintre care 10 au fost relocări. Suntem prezenți în toate județele, iar în 2022 am reușit să ne extindem rețeaua atât în centrele urbane mari precum București, Oradea sau Timișoara, cât și în localitățile mai mici precum Pucioasa (județul Dâmbovița), Apahida (județul Cluj), Săcălaz (județul Timiș), Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov) sau Șimleul Silvaniei (județul Sălaj). Odată cu deschiderea unor unități noi, am continuat investițiile în procesul de modernizare a magazinelor noastre, așa am avut și înlocuiri ale unor unități mai vechi, pe care le-am optimizat pentru a corespunde standardelor”, au afirmat recent oficialii Lidl la solicitarea sursei citate.

Ai mai putea citi: Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult