- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lista salariilor pe care le au angajații din Ministerul Sănătății. Un medic câştigă lunar 12.500 de lei brut

24 Jan, 12:19 • Bumbeneci Diana
Lista salariilor din sistemul de sănătate. Sunt medici care câștigă și 12.500 de lei brut pe lună, fără alte sporuri.
Lista salariilor pe care le au angajații din Ministerul Sănătății. Un medic câştigă lunar 12.500 de lei brut

Executivul condus de Marcel Ciolacu are în plan să ajungă la masa negocierilor cu sindicaliștii pentru a opri greva din sistemul de sănătate. Planul Executivului este să majoreze cu 20% doar salariile personalului auxiliar.

Ce salarii au medicii

Se întâmplă acest lucru chiar dacă sindicatele cer o majorare de 20% pentru toţi angajații din sistemul medical. Potrivit unor surse, Marcel Ciolacu vrea să negocieze cu sindicatele în cursul acestei săptamani.

În timp ce Guvernul cauta bani pentru a potoli protestele din stradă, PNL cere în Parlament, acordarea unui spor de 15% pentru angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

medici
medici

Mai mult, acest spor ar urma sa fie acordat pentru gestionarea datelor si informațiilor clarificate. Inițiativa legislativă vine în contextul în care Guvernul s-a angajat să elimine sporurile în noua lege a salarizării bugetare. Iată ce venituri au angajaţii din sănătate, bani la care s-ar adăuga o mărire de 20%:

– medic primar – 12.500 de lei brut
– medic rezident anul 1 – 5.700 lei brut
– asistent medical – 3.900 lei brut
– infirmieră – 3.550 lei brut
– brancardier – 2.950 lei brut

Mai mult, pentru a nu dinamita bugetul, Guvernul Ciolacu a decis să plafoneze sporul pentru condiţii vătămătoare la maxim 1500 de lei, de la 1 ianuarie. Pană anul acesta, bugetarii primeau un spor pentru condiții vătămătoare de 15% din salariu.

Majorarea salarială solicitată în Parlament se alătură listei nesfârşite de revendicări. Medicii şi personalul din sistemul de sănătate cer majorări, la fel şi polițiștii de penitenciare.

Provocările pentru Guvern nu se opresc, aici, fermierii și transportatorii cer facilităţi fiscale și sprijin financiar de la stat.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult