- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

LIVE. Declarațiile prim-ministrului Marcel Ciolacu: Aprobăm astăzi mai multe proiecte de investiţii”

23 Apr, 12:39 • Bumbeneci Diana
LIVE. Declarațiile prim-ministrului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.
LIVE. Declarațiile prim-ministrului Marcel Ciolacu: Aprobăm astăzi mai multe proiecte de investiţii”

Premierul

Marcel Ciolacu a făcut noi declarații la începutul ședinței de Guvern. Oficialul anunță noi investiții pentru români.

Live Marcel Ciolacu

„Aprobăm astăzi mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi de mediu, în valoare totală de 260 de milioane de lei; majoritatea acestor investiții sunt prin fonduri PNRR. Vorbim în primul rând despre îmbunătățiri, amenajări hidrotehnice din zonele cu risc de inundații, iar în privința infrastructurii rutiere, suplimentăm fondurile pentru exproprieri la autostrada de centură Bucureşti, autostrada Sibiu-Piteşti şi centurile municipiilor Constanţa, Bârlad şi Sfântu Gheorghe.

Un alt proiect important pe care îl discutăm astăzi este Electric UP 2 cu un buget de 450 milioane de lei. De fapt sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar.

Văd că românii au investit o sumă record, aproape, 3,2 miliarde de lei, în misiunea de titluri de stat Fidelis din acest an. Asta, de fapt, arată încrederea românilor în dezvoltarea economiei româneşti. Aceeaşi încredere am văzut-o şi la investitorii străini. Am discutat săptămâna trecută împreună cu colegii mei în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, cu investitori de calibru, proiecte în mai multe zone strategice: energie verde, infrastructură portuară şi agricultură. Sunt convins că aceste investiţii majore vor avansa rapid.

Pe lângă investiţii, o altă prioritate este şi păstrarea forţei de muncă în ţară. Avem în lucru la ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu ca, imediat după sărbătorile pascale, să punem acest act normativ în transparenţă publică, astfel încât să existe un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri şi sindicate.

De asemenea, o rog tot pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale. Mulțumesc mult!”, a transmis Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern.

Citește și: Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult