- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

LIVE. Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment de pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra

27 Mar, 11:57 • Adrian Popovici
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, susține o conferință de presă de pesă de pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra, acolo unde face o vizită oficială. Informațiile din ultima perioadă arată că acest tronson este aproape de finalizare.
LIVE. Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment de pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra

Marcel Ciolacu a explicat că acesta este un moment de mândrie că după 30 de ani, deschiderea centurii Bucureștiului reprezintă o certitudine. Acesta a subliniat că marile investițiile în infrastructură se fac prin colaborarea dintre autorități.

Sorin Grindeanu a explicat că până pe 15 aprilie se vor da în circulație aproximativ 13 kilometri, ceea ce duce la 23 de kilometri pe A0 Sud, iar restul până la A2 ar urma să fie gata până la vară.

În ceea ce privește lotul 3, Sorin Grindeanu a explicat că se vede o mai bună mobilizare și că speră ca termenele să fie respectate. El a adăugat că speră că până la finalul lui 2024 să poată fi dat în circulație întreg A0 Sud.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu susține o conferință de presă de pesă de pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra.

În ceea ce privește lotul pe care l-a vizitat astăzi alături de premier și președintele Consiliului Județean Ilfov, Sorin Grindeanu a explicat faptul că este mulțumit că acestea au ajuns la final, că au evoluat în graficul agreat, chiar dacă nu s-au terminat mai devreme.

Atunci când a fost întrebat despre declarațiile făcute anul trecut despre lotul dintre Bragadiru și Vidra și despre întârzierile înregistrate, Sorin Grindeanu, a explicat că au fost o serie de aspecte care nu au „funcționat așa cum trebuie”. El a dat asigurări că în timp aceste au fost remediate și că CNAIR le-a acceptat, fiind justificate.

Între A1 și A2, pe varianta sudică, în toamna acestui an ar trebui să fie gata bucata de 17 kilometri, mai exact jumătatea lunii septembrie. Mai exact, Sorin Grindeanu a dat asigurări că cineva călătorește de la Pitești către Constanța va putea să circule exclusiv în regim de autostradă din toamna acestuia an.

Știrea inițială.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și infrastructurii. Sursa: gov.ro
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și infrastructurii. Sursa: gov.ro

Lucrările pe lotul 1 al A0 Sud se apropie de final, a transmis recent (CNAIR). Oficialii au anunțat că au început lucrările de dezafectare a drumului provizoriu consturit de antreprenor pentru asigurarea continuității cu DN 4 în perioada de execuție a pasajului peste autostrada de pe lotul 1 al A0 Sud, transmitea Economica.

Lotul 1 Glina – Vidra (16,93 km)
Antreprenor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS;
Durată contract: 42 de luni (12 luni proiectare, 30 de luni execuție);
Valoare contract: 830,68 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM);
Stadiu fizic: 88,58%.

Citește și: Sorin Grindeanu dă de pământ cu CNIR: „Nu se mai poate așa! Nu sunt în stare”