- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

LIVE. Sorin Grindeanu, vizită surpriză pe cele două loturi A0 Sud. Când va fi gata cea mai așteptată autostradă din România

07 Feb, 13:37 • Bumbeneci Diana
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în vizită pe A0. Oficialul a făcut noi declarații despre stadiul lucrărilor din România.
LIVE. Sorin Grindeanu, vizită surpriză pe cele două loturi A0 Sud. Când va fi gata cea mai așteptată autostradă  din România

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță care este stadiul lucrărilor pe A0 și care sunt șansele ca autostrada să fie gata cât de curând.

„Am verificat astăzi lucrările pe cele 2 loturi ale A0 Sud care urmează să fie finalizate anul acesta!

Pe cei 16,93 de km ai Lotului 1 (Glina- Vidra) lucrările executate de antreprenorul turc au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 85%.
În funcție de ritmul de lucru și de condițiile meteorologice, se va putea deschide în luna martie circulația pe 7 km din acest lot. Se se va asigura astfel legătura și cu DN4.  După finalizarea întregului Lot 1(încă 9 km) se va circula în regim de autostradă pe toți cei 33,23 km între Glina și Autostrada Soarelui și se va asigura legătura între DN4, DN5, DN6 și A2. Cei 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra – Bragadiru) au fost deja recepționați în luna noiembrie 2023, dar – în lipsa unui sector din Lotul 1- circulația a putut fi deschisă pe doar 9 km între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/ Bragadiru).
Pe Lotul 3 al A0 Sud (Bragadiru – Joița), cu o lungime de 17,96 km, stadiul fizic al lucrărilor este de 56,6%.
Antreprenorul grec trebuie să se mobilizeze mult mai bine pentru a finaliza lucrările anul acesta.
Deschiderea circulației și pe Lotul 3 este extrem de importantă pentru că doar așa se va putea asigura continuitatea pe întregul semi-inel sudic al A0 (51,19 km), între A1 (București- Pitești) și A2 (București- Constanța), până la sfârșitul anului 2024.”, a transmis Sorin Grindeanu.

Lucrările pe şantierul Lotului 3 al autostrăzii A0, dintre Bragadiru şi autostrada A1, nu se desfăşoară în ritmul dorit de autorităţi, motiv pentru care astăzi, Sorin Grindeanu și Cristian Pistol s-au prezentat la verificări ample.

Știrea este în curs de actualizare

Vezi și: Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti pentru dezbaterile Schengen. „Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult