- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură în piața asigurărilor auto: Metrorex a anunțat strategia. Vești bune pentru angajați

26 Jul, 14:51 • Stefan Simion
În premieră, Metrorex vrea să ia măsuri pentru protejarea sănătății angajaților. Oficialii companiei au lansat anunțul de consultare pentru realizarea caietului de sarcini. Astfel, va fi generat unul dintre cele mai mari contracte din piața asigurărilor din țara noastră.
Lovitură în piața asigurărilor auto: Metrorex a anunțat strategia. Vești bune pentru angajați

Până în 2017, Metrorex nu a deținut nici măcar asigurarea de răspunderi față de terți, dar după acest 2023, compania a încheiat anual o astfel de poliță, inclusiv în 2021 cu valabilitate până în 2022, precizează Economica.

„Metrorex S.A. urmăreste prin această consultare identificarea clară a informațiilor necesare elaborării unui caiet de sarcini, a determinării unei valori aferente serviciilor ce urmează a fi prestate pentru realizarea obiectului achiziției.

Obiectul achiziției îl reprezintă încheierea de asigurări de viață, de sănătate, precum și pentru pagubele produse în cazul accidentelor și incidentelor de metrou pentru toţi salariaţii METROREX S.A., adică asigurarea a circa 5.296 salariaţi ai METROREX S.A. timp de 365 de zile, în baza unei poliţe colective”, se precizează în anunț.

Ce vrea să facă, de fapt, Metrorex

Metrorex a dezvăluit deja ce servicii dorește să contracteze: conținutul caietului de sarcini și „elemente privind determinarea valorii estimate a achiziției”. În general, în domeniul asigurărilor, acest tip de consultanță îl oferă societățile de brokeraj, care se ocupă și cu intermedierea polițelor.

Asigurarea de răspunderi față de terți a costat, anual, din 2017 și până în 2022, între 80.000 și 150.000 de lei, însă prima va depinde foarte mult de condițiile din contract. De exemplu, suma acoperită până acum nu a depășit 1 milion de euro per eveniment, fie că vorbim de daune materiale sau de vătămări, susțin specialiștii de la sursa citată.

Mai specific, cele trei componente de asigurare ar putea costa Metrorex cel puțin 1,6 milioane de euro, fapt care ar propulsa contractul în topul pieței din România.

Salarii Metrorex. Ce sporuri colosale primesc angajații doar pentru că muncesc subteran

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult