- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cat trebuie sa mai asteptam pana intram in Schengen?! Lucian Bode: „Nici după 10 ani de la evaluările tehnice, românii nu se bucură de dreptul de a călători fără controale”

23 Sep, 19:55 • Cornel Ghimeșan
După vizita sa în Spania, Lucian Bode a vorbit despre aderarea României la Schengen. În întâlnirea cu omologul său, Fernando Grande Marlaska Gómez, Bode a reamintit faptul că România și-a onorat obligațiile.
Cat trebuie sa mai asteptam pana intram in Schengen?! Lucian Bode: Nici după 10 ani de la evaluările tehnice, românii nu se bucură de dreptul de a călători fără controale

Ministrul de Interne, Lucian Bode a avut în Spania o întâlnire cu omologul său spaniol, în care a readus în discuție aderarea României la Schengen, având în vedere că au trecut, nu mai puțin de 10 ani, de când au fost efectuate evaluările tehnice.

„Cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen, am subliniat în cadrul discuţiilor cu omologul meu aşteptările noastre în ceea ce priveşte existenţa unui echilibru între obligaţiile pe care şi le asumă fiecare stat membru UE, respectiv drepturile de care beneficiază. România şi-a asumat toate obligaţiile, dar nici astăzi, la mai mult de 10 ani de la încheierea evaluărilor tehnice, cetăţenii români nu se bucură de dreptul de a călători fără controale în alte state membre. Spania este unul dintre principalii noştri susţinători şi un partener de încredere în plan european şi contăm în continuare pe sprijinul ei, reconfirmat şi de această dată”, a declarat ministrul de Interne

Citește și: La alții se poate! Marea Britanie va aproba cea mai mare reducere de taxe din ultimii 50 de ani! Englezii vor trece lejer prin criza financiară

Ministrul a transmis faptul că România și-a îndeplinit obligațiile și cu toate acestea, după atâta vreme cetățenii români nu pot calătorii fără controale vamale în statele membre. În declarația de presă Bode a confirmat faptul ca Spania este unul dinte principalii noștri susținători și că există o colaborare excelentă cu instituția spaniolă condusă de Fernando Grande Marlaska Gómez.

Ce a mai discutat Bode în Spania

Cat trebuie sa mai asteptam pana intram in Schengen?! Lucian Bode: "Nici după 10 ani de la evaluările tehnice, românii nu se bucură de dreptul de a călători fără controale"
Cat trebuie sa mai asteptam pana intram in Schengen?! Lucian Bode: „Nici după 10 ani de la evaluările tehnice, românii nu se bucură de dreptul de a călători fără controale”

Ministrul de Interne a mai explicat faptul că discuțiile sale cu Fernando Grande Marlaska Gómez s-au axat și problema securității actuale și a subliniat faptul ca este foarte importan să existe o colaborare stabilă deoarece  siguranța frontierelor europene și a cetățenilor este și ar trebui să fie o preocupare comună. Bode a mai accentuat faptul că acest tip de cooperare încurajează lupta împotriva criminalității.

„În actualul context de securitate este necesar să ne consolidăm colaborarea pentru a aborda cât mai bine şi mai coordonat subiectele de interes comun aflate pe agenda europeană, precum şi pe agenda bilaterală. Vizita a reprezentat un prilej foarte bun pentru a consolida încrederea reciprocă şi pentru a identifica soluţii comune la provocările cu care ne confruntăm”, a spus ministrul în declaraţia de presă.

Alte articole: În 2021, salariul mediu a crescut cu 6,2% față de anul precedent! Care sunt domeniile de activitate unde se câștigă cel mai bine

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult