- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lucrările de la Gara Simeria au luat avânt. Trenurile vor putea circula cu peste 160km/h începând cu anul 2024

10 Aug, 17:55 • Lupu Alexandra
Se lucrează în ritm alert la Gara Simeria. Lucrările de la ultimul tronson al căii ferate de mare viteză din vestul țării au ajuns la stadiul de 70%.
Lucrările de la Gara Simeria au luat avânt. Trenurile vor putea circula cu peste 160km/h începând cu anul 2024

Lucrările la Gara Simeria, ultimul tronson al căii ferate de mare viteză din vestul ţării, au ajuns la stadiul de 70%, informează observatornews.ro. Deși nodul feroviar trebuie să fie gata în acest an, ministrul Transporturilor a informat că trenurile vor putea circula în zona menționată cu 160 kilometri pe oră din 2024.

Se lucrează în ritm alert la Gara Simeria

Lucrările de la Gara Simetria au ajuns în stadiul de 70%. Nodul feroviar trebuia să fie gata în acest an, însă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a informat că trenurile vor putea circula pe aici cu viteza de 160 de kilometri pe oră începând din 2024. În zona menționată, lucrările au fost oprite timp de 3 luni.

Citește și despre: Sorin Grindeanu și Lucian Bode, despre desființarea coaliției de guvernare PSD-PNL. „Trebuie să luăm decizii” / „Eu nu văd altă soluție”

Au fost descoperite mai multe proiectile neexplodate din perioada celui de al doilea Război Mondial. Din acest punct de vedere, Sorin Grindeanu a declarat că s-au făcut toate lucrurile necesare, însă acestea au consumat timp. Ministrul Transporturilor a confirmat că trenurile vor circula cu 160 kilometri pe oră din 2024, de la Curtici până după Simeria și până spre Sighișoara.

„S-au făcut descărcările arheologice, s-au făcut toate lucrurile, dar astea au consumat timp şi Hunedoara e probabil principalul judeţ care deţine vestigii arheologice în România. Din a doua jumătate a anului viitor se va circula cu viteza de 160 km de la Curtici până după Simeria până spre Sighişoara”, declară el.

Gara Simeria
Gara Simeria

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, susține că investiția de la Gara Simeria este deosebit de importantă pentru întreaga comunitate. El a confirmat că lucrările vor fi finalizate până în luna iulie 2024.

„Investiția în modernizarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor de mare viteză, va aduce beneficii directe pentru locuitorii județului Hunedoara și va orienta și mai mult județul nostru spre Occident, fiind astfel conectați la alte județe și la Europa! Guvernul României s-a implicat activ în acest proiect, realizarea acestei magistrale din Vestul României fiind finanțată prin Programul Operațional Regional de Infrastructură Mare (POIM) și din bugetul de stat.

În momentul de față, investiția de la Gara din Simeria, a cărei clădire este monument istoric, este finalizată în proporție de 76 la sută, urmând ca lucrările de la gara din Deva să fie finalizate până în iulie 2024. La finalizarea acestei importante investiții, trenurile de călători vor putea circula cu viteza de până la 160 de kilometri pe oră, iar marfarele cu până la 120 de kilometri pe oră.

Îi felicit pe experții din asocierea FCC – Astaldi – Convensa pentru profesionalism și execuția lucrării! Simerienii, dar și alți călători se vor bucura de o gară realizată la standarde moderne!”, a declarat prefectul Călin Petru Marian.

Te-ar putea interesa și: FOTO+VIDEO| Sorin Grindeanu a făcut anunțul! Când va fi dat în folosință tronsonul din Autostrada Transilvania