- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ludovic Orban lansează noi atacuri către Guvern. „Dacă vrem să scadă prețul la energie, trebuie să creștem producția”

19 Dec, 12:22 • Bumbeneci Diana
Fostul premier liberal Ludovic Orban lansează noi acuze actualei coaliții de guvernare. Orban mizează pe ideea că Executivul nu ar fi de acord cu majorarea producției din surse ieftine, pentru scăderea prețului la energie.
Ludovic Orban lansează noi atacuri către Guvern. „Dacă vrem să scadă prețul la energie, trebuie să creștem producția”

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban este de părere că soluţia pentru scăderea preţului la energie este o creştere a producţiei din surse relativ ieftine. Este vorba despre surse precum cogenerarea, energia verde sau cea nucleară.

Ludovic Orban lansează noi atacuri asupra Guvernului

În acest context, politicianul a mai explicat și că sunt investiţii nefinalizate în energie verde care însumează 7.000 MW,. Cu toate acestea însă, ele nu pot fi duse la bun sfârşit din cauza unor proceduri care le întârzie sau blochează.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ai mai putea citi: Vămile din România, luate cu asalt! Poliția de Frontieră anunță trafic de opt ori mai mare

Dacă vrem să scadă preţul la energie, în mod realist, trebuie să creştem producţia. (…) Guvernul în loc să susţină toate proiectele de investiţii, care sunt făcute fie de firme, fie de cetăţeni care vor să devină prosumatori – şi asta poate să reducă cererea de pe piaţă şi implicit să aducă preţul la energie mai aproape de realitatea costurilor pentru producerea energiei – Guvernul bagă beţe în roate.

La ora actuală sunt peste 7.000 de MW, investiţii în energie verde, care nu se pot realiza din cauza faptului că Guvernul fie întârzie, fie blochează în diferite zone.

Fie la Transelectrica, fie la distribuitor prin avizul de racordare, fie la Ministerul Agriculturii – pentru că parcurile fotovoltaice se construiesc, în special, pe terenuri care erau terenuri agricole şi ca să-l poţi să-l scoţi din circuitul agricol e o procedură care este blocată sau întârziată de actualul guvern”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Prezent la un eveniment la Deva, fostul premier liberal a oferit detalii și despre producţia de energie în hidrocentrale, despre care a spus că se află la un nivel mediu de 1.100 de MW, anul acesta, în condiţiile în care puterea instalată este de 6.600 MW.

„Nu mi se pare normal, de exemplu, să ai pe hidro o putere instalată de 6.600 de MW şi tu să produci 1.100 de MW, în medie, anul acesta. Nu mai e nici secetă, nu mai e nimic. Cum să nu produci energie hidro, care este cea mai ieftină energie?!„, a mai spus Ludovic Orban.

Amintim că liderul Partidului Forţa Dreptei s-a aflat, duminică, la Deva, unde s-a înfiinţat filiala judeţeană a formaţiunii politice, preşedintele interimar al organizaţiei din Hunedoara fiind desemnat Pompiliu Crai.

Citește și: Bilanț INS: Importurile de gaze au scăzut cu 20,1%. Cu cât s-a redus producția din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult