- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE: Alertă de călătorie pentru românii care se află în Grecia sau au un concediu plănuit

14 Mar, 23:03 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă alertă de călătorie. Urmează zile dificile pentru românii care se află în Grecia sau au în plan să călătorească în Republica Elenă.
MAE: Alertă de călătorie pentru românii care se află în Grecia sau au un concediu plănuit

Vești noi de la MAE: Zborurile spre și dinspre Grecia vor fi paralizate pe 16 martie. Controlorii de trafic se alătură grevei naționale, după accidentul feroviar soldat cu zeci de morți.

Alertă de călătorie pentru Grecia

Controlorii de trafic aerian şi angajaţii din sectorul aviaţiei civile se vor alătura unei greve naţionale de 24 de ore Zborurile cu avionul spre şi dinspre aeroporturile din Grecia vor fi paralizate joi, 16 martie, transmite Reuters.

Controlorii de trafic aerian şi angajaţii din sectorul aviaţiei civile se vor alătura unei greve naţionale de 24 de ore, în semn de protest faţă de accidentul de tren din seara zilei de 28 februarie, cel mai grav din această ţară. Greva generală, declanşată de cele mai mari sindicate din sectorul public şi privat din Grecia, este ultimul dintr-o serie de proteste faţă de Guvernul conservator şi o clasă politică ce a ignorat, în mod repetat, apelurile sindicatelor cu privire la măsuri de siguranţă”, anunță MAE.

Grecia
Grecia

Te mai poate interesa și: Sistemul românesc de pensii, nedrept pentru o parte dintre români. Un agricultor are o pensie egală cu venitul unui român care nu a muncit nici măcar o zi în viața sa

În ziua de 16 martie, toate zborurile cu avionul vor fi oprite între ora locală 12:01 a.m. şi miezul nopţii (10:01 GMT – 22:00 GMT) urmând să fie efectuate doar zborurile de survolare, zborurile de urgenţă, precum şi zborurile de căutare şi salvare, a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile din Grecia.

În acest context, companiile aeriene Aegean Airlines şi Olympic Air au transmis oficial că au fost nevoite să anuleze toate zborurile pe rute interne şi internaţionale programate pentru ziua de joi. În total, sute de zboruri ar urma să fie afectate joi pe cele aproximativ 40 de aeroporturi din Grecia.De asemenea, navele vor rămâne la chei în porturile din Grecia din cauza grevei.

Vezi și: Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult