- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai puțin timp pierdut în autobuz! În Capitală vor fi amenajate benzi unice pentru transportul public

12 Jan, 21:08 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru cei care folosesc mijlocul de transport în comun, vești triste pentru șoferi. În Capitală urmează să fie amenajate mai multe benzi unice pentru transportul public. Acest lucru înseamnă mai puțin timp petrecut în autobuz.
Mai puțin timp pierdut în autobuz! În Capitală vor fi amenajate benzi unice pentru transportul public

Primăria Generală a Capitalei vine cu vești bune pentru persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun, însă cu siguranță șoferii vor avea de suferit în urma acestei decizii. Deja traficul în București este cumplit, iar conform unui studiu recent s-a arătat că un bucureștean pierde în trafic 91 de ore.

Alte articole: Panică în rândul politicienilor! Cea mai dură lege anticorupție este în examinare! Ce presupune și când va fi implementată?

Conform Viceprimarului General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, în Capitală vor fi înființate noi benzi unice de circulație pentru transportul public. Acest lucru va însemna mai puțin timp petrecut în autobuz, totuși pentru șoferi aceste benzi ar putea îngreuna și mai mult traficul.

„Astăzi am avizat în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, primele benzi unice din acest pentru transportul public. Am început cu zona de Nord și vom continua în tot orașul.”, a transmis Stelian Bujduveanu.

Care sunt primele benzi unice pentru transportul public care vor fi înființate

Primele rute rapide pentru transportul public – autobuze și troleibuze – vor fi amenajate pe axa Nord – Centru, astfel:

  • B-dul Regele Mihai 1, axul central pe sensul spre Arcul de Triumf. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în Piața Arcul de Triumf și amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecției cu Aleea Primo Nebiolo.
  • B-dul Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piața Charles de Gaulle;
  • B-dul G-ral Ghe. Magheru – B-dul Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri, cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecțiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor;
  • B-dul Aviatorilor, banda I, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și crearea benzii IV între Piața Charles de Gaulle și B-dul Mircea Eliade, sens spre Piața Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în P-ța Charles de Gaulle, în ambele sensuri
Benzi unice pentru transportul public
Benzi unice pentru transportul public

Benzile unice vor fi operaționale începând din luna Martie, in funcție de condițiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație.

Traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecțiilor.

Măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în municipiul București, pe care l-am început la sfârșitul anului trecut. Planul presupune:

  • Înființarea de sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulație
  • Înființarea de sensuri giratorii
  • Înființarea de benzi unice
  • Amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul Inelului Central de circulație

Brigada de Poliție Rutieră și Poliția Locală a Municipiului București vor supraveghea aceste trasee și vor sancționa accesul altor autoturisme pe benzile unice.

Citește și: Ce se întâmplă cu legalizarea activităților casnice? Ministrul Muncii tras la răspundere de Raluca Turcan

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult