- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Maia Sandu lămurește curiozitatea românilor, cu privire la posibila dorință de a deveni președintele României. „Avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim”

15 Feb, 23:01 • Bumbeneci Diana
Președintele Republicii Moldova anunță că nu are interes pentru prezidențialele din România. Maia Sandu nu este interesată să fie liderul românilor.
Maia Sandu lămurește curiozitatea românilor, cu privire la posibila dorință de a deveni președintele României. „Avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova a făcut noi declarații legate de prezidențialele din România, din 2024. Președintele Republicii Moldova susține că nu este interesată să candideze în România pentru o funcție. Președintele Moldovei a făcut declarațiile la TVR.

Maia Sandu nu vrea să fie președintele României

Deși s-a tot vehiculat că Maia Sandu urmărește să îi ia locul lui Klaus Iohannis la alegerile din 2024, aceasta a răspuns acum ferm și promite că va continua cu moldovenii de peste Prut. Oficialul din Republica Moldova susține oficial că toate informațiile sunt false.

Vreau să fie foarte clar: nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm.

Noi trebuie să reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Contăm foarte mult pe sprijinul României. În continuare contăm pe sprijinul d-lui președinte, pe sprijinul guvrnului și pe sprijinul tuturor românilor din partea dreaptă a Prutului

Vreau să repet: nu candidez la nicio funcție în România. Dar avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim aici, în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu, la TVR.

Ai mai putea citi: Derapaj istoric în 2023. Primarul Elena Lasconi vrea să alipească de Brașov orașul Câmpulung. „Mă gândesc foarte serios ca la regionalizare să trecem de partea Brașovului”

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024.

De atunci, pe scena politică au apărut mai multe păreri cu privire la o posibilă candidatură a președintelui Republicii Moldova. Ei bine, de data aceasta, Maia Sandu a lămurit clar curiozitatea românilor și a anunțat că va continua din postura de președinte al țării sale de peste Prut.

Citește și: Un nou contract record semnat de CFR. Sorin Grindeanu anunță investiții de 3,1 milioane de euro prin PNRR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult