- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Maia Sandu, mesaj pentru milioane de români, chiar de Ziua Națională: „Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie”

01 Dec, 13:10 • Bumbeneci Diana
Ca în fiecare an, pe 1 decembrie, Republica Moldova este alături de România. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.
Maia Sandu, mesaj pentru milioane de români, chiar de Ziua Națională: „Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie”

Maia Sandu, mesaj emoționant de Ziua Națională a României. Președintele Republicii Moldova susține că România a sprijinit frații săi de peste Prut când a fost cea mai mare nevoie.

Maia Sandu, mesaj special pentru români

Maia Sandu a vrut să reliefeze și să mulțumească României pentru tot suportul oferit de-a lungul timpului, spunând că cele două țări-surori sunt unite prin „limba transmisă cu dragoste de părinți” și cultură.

Maia Sandu
Maia Sandu

În același timp, Maia Sandu a menționat că România este iubită de poporul din Republica Moldova și mulțumește țării noastre și pentru tot ajutorul oferit în perioada pandemiei de COVID-19.

Ai mai putea citi și: VIDEO. LIVE UPDATE: A început parada de 1 decembrie. Klaus Iohannis, mesaj pentru români

„La mulți ani, România! România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți.

România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România.

România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică, România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe.

Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a scris Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, pe pagina sa de Facebook.

Ai mai putea citi: 1 decembrie. Radiografia anilor glorioși dinainte și după 1918. Locurile emblematice în care s-a scris istoria țării

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult