- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș anunță vouchere de 8.000 lei pentru români. Categoria de persoane care poate beneficia de acest ajutor

22 Mar, 16:32 • Lupu Alexandra
Marcel Boloș anunță un nou sprijin pentru cel puțin 220.000 de români ale căror venituri lunare sunt mai mici de 2.000 lei. Declarația oficială a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Marcel Boloș anunță vouchere de 8.000 lei pentru români. Categoria de persoane care poate beneficia de acest ajutor

Marcel Boloș vine cu o veste excelentă pentru români. Ministrul a anunțat că aproximativ 220.000 de români care au venituri lunare sub 2.000 vor putea primi vouchere care valorează 8.000 lei, confirmă romaniatv.net.

Noi vouchere pentru români

Marcel Boloș a anunțat că este posibil ca românii ale căror venituri lunare sunt sub 2.000 să beneficieze de vouchere care ating suma de 8.000 lei. Mai exact, conform datelor prezentate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, este vorba despre 2 vouchere, a căror valoare individuală este de 4.000 lei.

Așa cum arată ultimele informații, primul ajutor este destinat reparării și renovării locuințelor, iar în cele din urmă, al doilea poate fi folosit pentru electrocasnice și achiziționarea corespunzătoare a locuinței. De aceste vouchere vor putea beneficia persoanele care se află într-o situație financiară precară, dar cu toate acestea, Boloș precizează că datele oficiale vor fi transmise în urma unor sesiuni de negociere cu reprezentanții din Comisia Europeană.

Citește și: Vești extraordinare pentru românii vulnerabili. Marcel Boloș anunță un nou pachet de vouchere și ajutoare. „Vom sprijini vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale”

„4.000 de lei este limita maximă pentru ceea ce înseamnă voucherul de locuire și pentru repararea locuinței. De asemenea, 4.000 de lei este pentru ceea ce înseamnă aparatele electrocasnice. Deci sunt 2 vouchere cu valori separate. Vouchere de 4.000 de lei.

Beneficiarii sunt persoane și familii aflate în situație de deprivare materială și financiară, adică cu o situație financiară și materială precară. Discuțiile pe care le avem în acest moment cu Comisia Europeană sunt în limita plafonului pentru pensie socială, respectiv 1.000 de lei de această dată și așteptăm să definitivăm acest negocieri cu Comisia Europeană ca să putem comunica oficial”, spune ministrul.

Marcel Boloș aduce o veste excelentă pentru români: se dau vouchere de 8.000 lei
Marcel Boloș aduce o veste excelentă pentru români: se dau vouchere de 8.000 lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene arată că aproximativ 220.000 de români se află într-o situație precară, tocmai de aceea, proiectul de lege vizează persoanele ale căror venituri lunare sunt sub 2.000 lei. Astfel, banii vor ajunge la familiile în care se află cel puțin cinci copii, la persoanele în vârstă care nu beneficiază de sprijin sau la oamenii care nu au posibilitatea de a se angaja. În ceea ce privește termenul estimativ, Boloș precizează că sumele menționate ar putea ajunge în contul beneficiarilor în al doilea trimestru din 2023.

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat. Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei. Avem o țintă de 220.000 de beneficiari pe care o avem stabilită conform programului operațional”, precizează Boloș.

Te-ar putea interesa și: VOUCHERE INTEGRATE 2023. Marcel Boloş anunţă 970 milioane euro pentru sprijinul vârstnicilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități