- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

450 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității hranei din spitale. Anunțul ministrului Sănătății: „Avem discuții avansate cu cei de la Banca Mondială”

04 Aug, 15:34 • Lupu Alexandra
Investiție de 450 de milioane de euro pentru hrana din spitalele din România. Ministerul Sănătății negociază cu Banca Mondială.
450 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității hranei din spitale. Anunțul ministrului Sănătății: „Avem discuții avansate cu cei de la Banca Mondială”

Alexandru Rafila a anunțat lansarea unui program de investiții de 450 milioane de euro pentru îmbunătățirea calității hranei din spitale, informează antena3.ro. Ministerul Sănătății poartă negocieri cu Banca Mondială.

Investiție în spitalele din România

În momentul de față, două treimi din spitalele din România apelează la serviciile de catering pentru a le oferi mâncare pacienților. De aici apar și cele mai multe reclamații ale românilor.

Ministrul Sănătății a confirmat că există discuții avansate cu oficialii de la Banca Mondială pentru a se realiza un program de investiții pentru îmbunătățirea calității hranei din instituțiile medicale. Alexandru Rafila a precizat că programul ar putea fi lansat la începutul anului viitor.

Citește și despre: Medicamentele s-au scumpit radical. Dezastru în farmaciile din România. „S-a scumpit cu 20% aproape”. Explicațiile Ministerului Sănătății

„Avem discuții avansate cu cei de la Banca Mondială ca să facem un program de investiții pentru îmbunătățirea calității hranei în spitalele românești și a siguranței hranei. Va fi un apel de proiecte necompetitiv pe care sperăm să îl lansăm la începutul anului viitor”, a declarat vineri  Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a menționat că a fost realizată o evaluare care a vizat peste 250 de spitale. Două treimi aveau servicii de catering. Doar o treime din instituțiile medicale verificate aveau propriile bucătării. „Hrană bună și sigură pentru pacienți” este numele programului care va fi lansat în parteneriat cu Banca Mondială. Programul vizează blocurilor alimentare și dotarea acestor bucătării.

Spital
Spital

„Programul Hrană bună și sigură pentru pacienți e un nou program pe care îl lansăm, de data aceasta în parteneriat cu Banca Mondială, știți bine că există această discuție în spațiul public în legătură cu mâncarea pe care o primesc pacienții”, a adăugat ministrul.

Alexandru Rafila a precizat că fiecare spital din România va beneficia de un buget de 2.5 milioane de euro. Astfel, se ajunge la un buget estimativ de aproximativ 450 milioane de euro pentru proiect.

„Un buget mediu de 2,5 milioane de euro pentru o unitate este suma la care am ajuns, ceea ce ar înseamnă un buget estimativ de circa 450 de milioane de euro”, a mai spus ministrul Sănătății.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Schimbare majoră în România. Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate. Anunțul făcut de ministrul Sănătății