- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trei proiecte propuse de Administrația Spitalelor București au fost aprobate prin PNRR. Nicușor Dan anunță ce vizează fiecare proiect în parte

16 Aug, 19:54 • Constantin Cristina
Nicușor Dan aprobă finanțarea prin PNRR a trei proiecte importante pentru români, depuse de Administrația Spitalelor București. Ce vizează proiectele.
Trei proiecte propuse de Administrația Spitalelor București au fost aprobate prin PNRR. Nicușor Dan anunță ce vizează fiecare proiect în parte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că a fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru trei proiecte depuse de Administrația Spitalelor București, a transmis Agerpres.

Citește și: Sorin Grindeanu a cerut 16 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Ce parte din sumă se va duce pentru investiții „Fără sumele pe care noi le dorim, anumite proiecte se vor împiedica”

Trei proiecte propuse de Administrația Spitalelor București au fost aprobate prin PNRR. Nicușor Dan anunță ce vizează fiecare proiect în parte

Așadar, unul dintre proiectele aprobate vizează construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive pentru neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar celelalte două vizează dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.

„La Spitalul ‘Filantropia’ se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi la 25 de paturi (de la 12 existente) prin construirea unei noi clădiri în partea de vest a unităţii. La spitalele ‘Malaxa’ şi ‘Cantacuzino’ se vor dezvolta secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi prin investiţii semnificative în echipamente medicale adecvate şi prin îmbunătăţirea programului de screening. În felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor şi vom contribui la siguranţa micilor pacienţi”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

De asemenea, consilierii municipali au aporbat două hotărâri, la începutul lunii martie, în baza cărora PMB a depus cereri de finanţare prin PNRR pentru două proiecte în valoare totală de peste 10 milioane de lei în vederea dotării secţiilor de terapie intensivă de la Spitalele „Nicolae Malaxa” şi „Cantacuzino”.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Astfel încât, la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” urmează să fie implementat un proiect în valoare de 1,1 milioane lei (TVA inclus). Contribuţia proprie a ASSMB va fi de 848.000 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile. Proiectul vizează dotarea cu echipamente medicale în vederea îmbunătățirii programului de screening: mixer de aer-oxigen, monitor semne vitale, ventilator de transport, incubator de transport.

Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino” are un proiect în valoare de 9,5 milioane lei, iar cheltuielile eligibile sunt de 6,3 milioane lei. Așadar, contribuția proprie a ASSMB ar urma să fie de 3,1 milioane lei. Se propune dotarea secțiilor existente cu echipamente medicale destinate secțiilor de terapie intensivă, precum şi pentru îmbunătățirea programului de screening/prevenție – retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord.

Consilierii municipali au mai aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea corpului C5, cu regim de înălțime S tehnic + P + 2E + E tehnic, cu funcțiunea de terapie intensivă neonatologie în cadrul Spitalului Filantropia. Finanțarea se va realiza din PNRR. Este vorba despre o investiție de 56 de milioane de lei cu TVA. Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale București urmărește creșterea numărului de paturi dedicate pacienților critici nou-născuți de la 12 la 25. Totodată, proiectul prevede îmbunătățirea programelor de screening/prevenție malformații congenitale cardiace şi retinopatia prematurității.

Alte articole: Modernizări serioase în Capitală. Nicușor Dan: „Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale”