- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț final despre concediile medicale ale românilor. „Plătite din banii tuturor”

13 Feb, 14:19 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, anunț important despre concediile medicale. Oficialul explică principalele planuri ale Guvernului.
Marcel Ciolacu, anunț final despre concediile medicale ale românilor. „Plătite din banii tuturor”

Premierul

României, Marcel Ciolacu, a făcut, astăzi, în cadrul conferinței de presă, un anunț important cu privire la acordarea concediilor medicale în țara noastră.

Marcel Ciolacu, noi declarații cu privire la impozitarea concediilor

Marcel Ciolacu a adus în atenția publică, în cadrul unei conferințe de presă, situația privind acordarea concediilor medicale în țară. El a evidențiat că au fost acordate aproximativ 274.000 de concedii pentru dureri de spate și 187.000 pentru răceli.

Premierul a spus că trebuie făcută o distincție clară între cei care au nevoie de concediu medical și cei care nu au nevoie.

„Au fost vreo 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat și am fost răciți. Trebuie făcută o distincție clară care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate„, a spus premierul.

Marcel Ciolacu, despre concedii
Marcel Ciolacu, despre concedii

Vezi și: Ciolacu, despre situația în care Mircea Geoană va fi viitorul candidat PSD la prezidențiale

Un impozit introdus de Guvernul Ciolacu de la 1 ianuarie a fost eliminat de senatori. Amendamentul riscă să provoace un nou scandal în coaliție. Mai mult, oficialul a oferit detalii și cu privire la impozitarea concediilor medicale, explicând faptul că din punctul lui de vedere pentru probleme minore de sănătate, românii nu ar trebui să fie scutiți de impozit.

Vrem să facem o ordine în România? Sau vrem să continuăm de a ne delăsăm. Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate, și n-am putut merge zece zile și noi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific. Vreți să dăm scutiri de impozite? Foarte bine! Dar sunt plătite din banii tuturor„, a declarat Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul momentului de la ACoR: „Așteptați de la noi să ne asumăm lucruri, să nu blocăm lucruri și să găsim soluții”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult